• ΑΓΟΡΕΣ

    Bank of America: Γιατί τοποθετεί την ελληνική αγορά στην τελευταία θέση μεταξύ 12 αναδυόμενων

    • NewsRoom
    Bank of America

    Bank of America


    Στην τελευταία θέση της κατάταξης στις διεθνείς αναδυόμενες αγορές τοποθετεί η Bank of America το ελληνικό χρηματιστήριο για το 2022.

    Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας προειδοποιούν ότι το περιβάλλον για τις αγορές EEMEA (αναδυόμενη Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική) θα είναι δύσκολο στο πρώτο τρίμηνο του 2022. Αιτία η αβεβαιότητα στο μέτωπο του πληθωρισμού, οι συνθήκες στην αγορά εργασίας και τα αυξανόμενα επιτόκια στις ΗΠΑ.

    Μεταξύ των 12 αναδυόμενων αγορών, η Bank of America τοποθετεί τελευταία την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, όταν στην προηγούμενη έκθεσή της, η Ελλάδα βρισκόταν στην όγδοη θέση.

     Τσεχία, Ρωσία, Νότια Αφρική, Τουρκία και Σαουδική Αραβία καταλαμβάνουν τις πρώτες πέντε θέσεις ενώ Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Πολωνία τις τρεις τελευταίες.

    Με βάση τα κριτήρια της τράπεζας, η Ελλάδα υστερεί τόσο στα εταιρικά αποτελέσματα, όσο και στις αποτιμήσεις σε σύγκριση με τον ιστορικό μέσο όρο τους όπως και στα περιθώρια ανόδου που προκύπτουν από τις θέσεις των funds.

    Ωστόσο, ανάμεσα στις top 20 μετοχές συγκαταλέγεται και μία ελληνική της Motor Oil για την οποία διατηρεί ουδέτερη σύσταση.

    Διαβάστε ακόμα:

    Μέχρι 180 εκατ. ευρώ το «ταμείο» από τις εισροές των ξένων στην Big Cap το τελευταίο 3ημερο

    Bitcoin: Mόνο το 5% των πελατών της JP Morgan πιστεύουν ότι θα φτάσει φέτος στα 100.000 δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ