• ΑΓΟΡΕΣ

    Tι δουλειά έχει ένας σέρφερ με τα απολιθώματα;

    • NewsRoom


    Για τον Cliff Hartono, ήταν μια σουρεαλιστική στιγμή. Τον Οκτώβριο του 2012, στεκόταν στην κορυφή του λόφου Ουαϊόμινγκ, μέσα σε μια εστία ορυκτών ανακαλύψεων με απολιθώματα.

    Γεμάτο με βοοειδή, άλογα και ελάφια, το τοπίο ήταν ένας κόσμος μακριά από το Canary Wharf του Λονδίνο όπου ένα μήνα νωρίτερα, περιβάλλονταν από έξι οθόνες υπολογιστών και διαπραγματευόταν αμοιβαία κεφάλαια της Credit Suisse Group.

    Στα 27 του, ο Hartono  ήταν σε μια αποστολή στυλ Ιντιάνα Τζόουνς μαζί με άλλους Αμερικανούς κυνηγούς απολιθωμάτων με καουμπόικα καπέλα. Όταν ένας από αυτούς τον ρώτησε εάν είναι η πρώτη φορά που κρατάει μια βαριοπούλα, ο Hartono ακόμα θυμάται τι του απάντησε: “Το βαρύτερο πράγμα που σήκωσα τον περασμένο μήνα ήταν ένα ποντίκι για υπολογιστή”.

    hartono

    O Hartono τελικά έγινε συλλέκτης και έμπορος, ένα όνειρο που γεννήθηκε στη διάρκεια μιας περιπλάνησης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Το Ουαϊόμινγκ παραμένει η κύρια πηγή για απολιθώματα, μαζί με τη Γερμανία, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι την ηλικία των 7 από Κινέζους και Ινδονήσιους γονείς.

    Με έδρα την Σιγκαπούρη, ο Hartono είναι διευθύνων σύμβουλος της Three Arrows Capital και έχει δημιουργήσει μια νέα εξειδικευμένη αγορά σε απολιθώματα ως τέχνη και κομψή διακόσμηση του σπιτιού. Τα ευρήματα του συμπεριλαμβανομένου ενός απολιθωμένου θαλάσσιου ερπετού, ενός ιχθυοσαύρου ηλικίας Jurassic, το οποίο πούλησε για περίπου 140.000 δολάρια, είναι ηλικίας από 20 εκατ. έως και 230 εκατ. ετών.

    1
    Αφοσιωμένος surfer, ο Hartono ασκεί τις επιχειρηματικές του δραστηριότητές με αμείλικτο κέφι, επικαλούμενος την αγαπημένη του φράση από τον θρύλου του σερφ Mark Foo: “Εάν θέλετε να σερφάρετε στο τέλειο κύμα, θα πρέπει να είστε πρόθυμοι να πληρώσετε το απόλυτο τίμημα”.

    Ο Hartono λέει ότι είναι έκπληκτος από την έλλειψη νεότερων ανταγωνιστών. “Είναι σαν ένα παιχνίδι μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπων», λέει. “Οι νέοι της που μεγάλωναν τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, σπούδαζαν επιστήμες ή παλαιοντολογία. Σήμερα μαθαίνουν κωδικοποίηση.”



    ΣΧΟΛΙΑ