• LIFE&STYLE

    Απίστευτο! Τα βαμπίρ είναι αληθινά και ζουν ανάμεσά μας!


    Τα βαμπίρ είναι πραγματικά. Μην φοβάστε, καθώς πρόκειται για μικροσκοπικές αμοιβάδες, που δεν ενδιαφέρονται για το ανθρώπινο αίμα.

    Η ερευνήτρια Susannah Porter βρήκε απολιθωμένα στοιχεία ενός αρχαίου είδους, που σχετίζεται με μικροσκοπικά πλάσματα, που ονομάζονται Vampyrellidae αμοιβάδες. Οι “Vampyrellidae αμοιβάδες”, ή “βαμπίρ αμοιβάδες,” τρέφονταν τρυπώντας τη λεία τους και ρουφώντας το εσωτερικό της.

    Οι ερευνητές έχουν αποδείξει ότι αυτά τα «βαμπίρ» βρίσκονται παντού γύρω μας και τρώνε φύκια, μύκητες και ακόμη και μερικά μικρά ζώα.

    567

    Είναι ακριβώς όπως οι βρικόλακες στην ποπ κουλτούρα. Αυτά τα νέα απολιθώματα δείχνουν κάποια έκδοση των βαμπίρ αμοιβάδων, που υπάρχουν εδώ και εκατομμύρια χρόνια.

    Η Porter ανακάλυψε μικροσκοπικές κυκλικές οπές σε κομμάτια βράχων ηλικίας 740 εκατομμυρίων ετών στο Grand Canyon.

    Οι τρύπες είναι μικρότερες από τις αμοιβάδες βαμπίρ και υπάρχουν ακόμη και σήμερα.

    “Μεγαλύτερες κυκλικές τρύπες σε σχήμα μισοφέγγαρου έχουν βρεθεί σε αγγεία σε σχήμα μικροαπολιθωμάτων από το πάνω μέρος των οποίων μπορεί κανείς να δει το έργο των “μικροσκοπικών βρικολάκων”, αναφέρει η Porter, σε μια μελέτη που περιγράφει τα απολιθώματα.

    Αυτό είναι το παλαιότερο παράδειγμα, που έχει βρεθεί με μονοκύτταρους ευκαρυωτικούς οργανισμούς, που τρώνε ο ένας τον άλλον. Ευκαρυωτικά ονομάζονται τα κύτταρα τα οποία έχουν πλήρες σχηματισμένο πυρήνα.

    “Εξ όσων γνωρίζω αυτές οι τρύπες αποτελούν την πρώτη άμεση απόδειξη της θήρευσης σε ευκαρυωτικά κύτταρα,” δήλωσε η Porter στο UC Santa Barbara Current.

    Η μελέτη θήρευσης χρονολογείται εκατομμύρια χρόνια και πιθανώς υπήρχαν τότε πολλά ευκαρυωτικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/peninta-epichirimatikes-idees-gia-na-xekinisete-me-ligotero-apo-2000-e/48908

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/erevna-poso-pragmatika-pio-charoumenous-mas-kani-to-alkool/48924



    ΣΧΟΛΙΑ