• ΑΓΟΡΕΣ

    Eurobank!!!


    Οι έντονες διακυμάνσεις της χρηματιστηριακής αγοράς το τελευταίο διάστημα δημουργούν αρκετές ευκαιρίες για τους τολμηρούς παίχτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μετοχή της Eurobank, που και σήμερα συνεχίζει για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση την ανοδική της πορεία καταγράφοντας συνολικά κέρδη άνω του 40%.

    Αναλυτές χαρακτηρίζουν την άνοδο ως αντίδραση στις πιέσεις που δέχθηκε ο τίτλος κατά το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, από τις 2 έως τις 11 Φεβρουαρίου, μέσα σε οκτώ συνεδριάσεις, η μετοχή της Eurobank από τα 0,757 ευρώ σημείωσε ελεύθερη πτώση μέχρι τα 0,299 ευρώ, επίπεδα στα οποία έδειξε να πιάνει πάτο και άρχισε να αντιδρά ανοδικά. Έτσι, από τις 12 Φεβρουαρίου εισήλθε σε τροχιά ανάκαμψης, εν μέσω διακυμάνσεων, ενώ έως το μεσημέρι σημείωσε υψηλότερη τιμή στα 0,628 ευρώ. Τελικα έκλεισε με άνοδο κατά 0,71% στα 0,57 ευρώ. Θα πρέπει βέβαια να υπενθυμίσουμε ότι κατά την πρώτη συνεδρίαση του 2016, ο τίτλος διαπραγματεύονταν στο 1 ευρώ.

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται στην αυριανή ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων χρήσεως 2015 της τράπεζας, που έχει οριστεί για μετά τη λήξη της συνεδρίασης του ΧΑ, ενώ θα ακολουθήσει και τηλεφωνική ενημέρωση των αναλυτών από τη διοίκηση της.

    Στο μεταξύ, σήμερα η Eurobank ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εξαγορά του συνόλου των δραστηριοτήτων του καταστήματος Βουλγαρίας της Alpha Bank από τη θυγατρική της στη Βουλγαρία, Eurobank Bulgaria AD (Postbank), καθώς ελήφθησαν οι σχετικές εποπτικές εγκρίσεις.

    Με την κίνηση αυτή η Postbank καθίσταται η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα στη Βουλγαρία με βάση τις καταθέσεις και τις χορηγήσεις και προσβλέπει στην ισχυροποίηση της θέσεώς της στη βουλγαρική τραπεζική αγορά, καθώς και στη διεύρυνση της πελατειακής της βάσης στους τομείς λιανικής τραπεζικής και τραπεζικής επιχειρήσεων.

    Παράλληλα, η διοίκηση της Eurobank συνεχίζει τις επαφές της με τις κυπριακές αρχές, ενώ ο Πρόεδρος του ΔΣ της Nικόλαος Καραμούζης, κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης του στην Κύπρο τόνισε ότι στόχος του ομίλου είναι η περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίασης της Eurobank Cyprus Ltd στο νησί.

    Την ίδια ώρα, αναμένονται σύντομα οι αποφάσεις των τραπεζών για τα προγράμματα εθελουσίας που θα εφαρμόσουν, στο πλαίσιο των ενεργειών τους για μείωση του λειτουργικού τους κόστους με στόχο να επιστρέψουν στην κερδοφορία.



    ΣΧΟΛΙΑ