• ΑΓΟΡΕΣ

    Αυτές είναι οι 7 στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι πλούσιοι για να πληρώνουν λιγότερους φόρους


    Όλοι θέλουν να πληρώνουν λιγότερα σε φόρους – συμπεριλαμβανομένων και των πλουσίων. Ο Steven M. Piascik, CPA (certified public accountant – εγκεκριμένος λογιστής δημοσίου), ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας CPA «Piascik», λέει πως όλοι μπορούμε να μειώσουμε τους φόρους, που πληρώνουμε, άσχετα από την καθαρή αξία τους. «Η μείωση της φορολογίας σημαίνει ότι πρέπει να καταγράφετε όλα σας τα έξοδα, που μπορούν να ταξινομηθούν σε κατηγορίες που εκπίπτουν», εξηγεί ο ίδιος. «Όλοι ρωτούν, «Πώς εξοικονομείτε; Καταγράφετε, καταγράφετε, καταγράφετε».

    Αυτό είναι πολύ πιο εύκολο όταν χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες ενός καταρτισμένου CPA, ο οποίος παρακολουθεί τις αλλαγές στο φορολογικό κώδικα και ξέρει ποιες μπορεί να ισχύουν για εσάς. «Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης πέφτει στους ώμους του CPA», λέει ο Piascik, ο οποίος ειδικεύεται στη μείωση φόρων και στις στρατηγικές πολύπλοκης φορολογίας για ιδιώτες και επιχειρήσεις υψηλής καθαρής αξίας.

    Παρακάτω, περιγράφει ο ίδιος, επτά στρατηγικές, που οι λογιστές των ιδιωτών υψηλής καθαρής αξίας χρησιμοποιούν για να μειώσουν τις φορολογικές χρεώσεις – κάποιες κοινές, κάποιες λιγότερο κοινές.

    Λάβετε υπ’ όψη ότι η κάθε στρατηγική, που αναφέρεται παρακάτω, δεν λειτουργεί για όλους, και θα ήταν πιο έξυπνο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία για να μάθετε ποια θα μπορούσε να λειτουργήσει για σας και πώς.

    .jpg.png

    Μεγιστοποιούν τους λογαριασμούς συνταξιοδότησης

    Μία από τις πιο κοινές στρατηγικές μείωσης φορολογίας υψηλής καθαρής αξίας, που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, είναι μια στην οποία έχουν πρόσβαση οι άνθρωποι όλων των επιπέδων εισοδήματος: δίνοντας το μέγιστο ποσό στους λογαριασμούς συνταξιοδότησή τους.

    .jpg.png1

    Χρησιμοποιούν μελέτες διαχωρισμού κόστους για να επισπεύσουν την υποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων

    Η υποτίμηση είναι η μείωση φόρου εισοδήματος, που επιτρέπει σε έναν φορολογούμενο να ανακτήσει το κόστος των περιουσιακών στοιχείων. Πρόκειται για ένα ετήσιο επίδομα για τη φθορά και την απαρχαίωση του ακινήτου.

    Για να προσδιορίσουν και να επιταχύνουν την υποτίμηση ώστε οι φορολογούμενοι να μπορέσουν να πάρουν σήμερα τις μειώσεις αντί 20 χρόνια μετά, οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβληθούν σε αυτό που λέγεται «μελέτη διαχωρισμού κόστους», η οποία μοιράζει τα περιουσιακά στοιχεία στις αντίστοιχες κατηγορίες τους και εκχωρεί τις κατάλληλες μειώσεις.

    .jpg.png2

    Μπορούν να επωφεληθούν από σημαντικές εκπτώσεις φόρου για τις επιχειρήσεις τους

    Σύμφωνα με το «Rich Habits Insitute», το 85% – 88% των Αμερικανών εκατομμυριούχων είναι αυτοδημιούργητοι. Ένας τρόπος που κερδίζουν τις περιουσίες τους; Αγοράζουν τις δικές τους επιχειρήσεις.

    .jpg.png3

    Δωρίζουν μετοχές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις

    Οι πλούσιοι άνθρωποι οι οποίοι κατέχουν ένα σημαντικό ποσό χρημάτων σε επενδύσεις, επιλέγουν να δώσουν ένα μέρος των μετοχών τους σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση, λέει ο Piascik, και να αποφύγουν την καταβολή φόρων για τα κέρδη κεφαλαίων επί των κερδών των μετοχών.

    Εάν είναι αυτοαπασχολούμενοι, αφαιρούν την ασφάλεια υγείας τους

    «Τα αυτοαπασχολούμενα άτομα συνήθως μπορούν να αφαιρέσουν την ασφάλιση υγείας τους», λέει ο Piascik. «Είναι ένας μεγάλος αριθμός, συνήθως».

    .jpg.png5

    Επιλέγουν την ολοκληρωμένη ασφάλιση ζωής

    Μια άλλη στρατηγική που είναι ιδιαίτερα επωφελής για τους πλούσιους φορολογούμενους είναι η αγορά ολοκληρωμένης ασφάλειας ζωής, η οποία διαρκεί, όπως είναι αναμενόμενο, για ολόκληρη τη ζωή του ασφαλισμένου. Έχει επίσης επενδυτικά στοιχεία, και αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος για να μπει στη λίστα.

    .jpg.png6

    Εκπίπτουν τα νομικά έξοδα που απαιτούνται για την εξασφάλιση διατροφής

    Μόνο ένα συγκεκριμένο υποσύνολο των φορολογουμένων πληρούν τις προϋποθέσεις για αυτή την έκπτωση, αλλά είναι μια στρατηγική που μπορεί να ελαχιστοποιήσει τους φόρους, αν χρησιμοποιηθεί σωστά.

    «Από τη στιγμή που η απόδειξη της διατροφής είναι φορολογητέα, όλες οι νομικές αμοιβές που καταβλήθηκαν για αυτή την είσπραξη της διατροφής, εκπίπτουν», λέει ο Piascik.

    Η στρατηγική αυτή απεικονίζει την ευελιξία του φορολογικού κώδικα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία μόνο εάν ο φορολογούμενος πληροί όλες τις απαιτήσεις.

     



    ΣΧΟΛΙΑ