• ΑΓΟΡΕΣ

    Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη


    Με αρνητικά πρόσημα ξεκίνησαν την ημέρα τους τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν μέσω πληθώρας πολιτικών εξελίξεων. Η σημερινή συνάντηση κορυφής ΗΠΑ και Β. Κορέας, οι εξελίξεις γύρω από το Brexit αλλά και ο χθεσινός σχολιασμός της παγκόσμιας οικονομικής σκηνής από τον πρόεδρο της Fed, Jerome Powell, αναμένεται να αποτελέσουν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της σημερινής συνεδρίασης.

    Ο Donald Trump και ο Kim Jong Un ξεκινούν σήμερα τις διήμερες συνομιλίες τους στο Hanoi του Βιετνάμ, με τη συνάντησή τους να σηματοδοτεί νέες προσπάθειες βελτίωσης των σχέσεων των δύο χωρών, που θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου. Πριν την έναρξη των συνομιλιών, ο Donald Trump ανακοίνωσε στο Twitter ότι “η Β. Κορέα θα μπορούσε να ευημερεί όπως το Βιετνάμ”, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει “καταπληκτικές δυνατότητες”.

    Οι διεθνείς αγορές αντιδρούν επιπλέον στα τελευταία σχόλια του Προέδρου της Fed Jerome Powell, ο οποίος μιλώντας χθες στο αμερικανικό Κονγκρέσσο, προειδοποίησε για πιθανή επιβράδυνση της ανάπτυξης, παρά την παρούσα ευρωστία της αμερικανικής οικονομίας. Ο Powell πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα είναι έτοιμη να προσαρμόσει την πολιτική της σε περίπτωσηπου χρειαστεί.

    Στο μέτωπο του Brexit, η Πρωθυπουργός Theresa May, αποφάσισε να θέσει υπο ψηφοφορία το ζήτημα της παράτασης της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις 29 Μαρτίου, σε περίπτωση που καταψηφιστεί το υπάρχον σχέδιό της στην ψηφοφορία που έχει οριστεί για τις 12 Μαρτίου.

    Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο -0,65%, στο Παρίσι ο CAC 40 στο -0,33%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο -0,54% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ στο -0,02%.



    ΣΧΟΛΙΑ