• ΑΓΟΡΕΣ

    Αpple και δολάριο οδηγούν τη Wall Street χαμηλότερα

    wall street


    Με αρνητικά πρόσημα ξεκίνησαν οι συναλλαγές στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς τόσο η μετοχή της Apple όσο και η ενίσχυση του δολαρίου, αντισταθμίζουν οποιοδήποτε θετικό εταιρικό νέο.

    Η μετοχή της Apple καταγράφει απώλειες της τάξης του 4%, με τη JP Morgan να προχωρά νωρίτερα σε μείωση των εκτιμήσεων των κερδών τεχνολογικό κολοσσού, αναφέροντας νέες προβλέψεις για μέτρια πτώση στις παραγγελίες για iPhone το τρέχον έτος και το 2019.

    Ο αναλυτής Samik Chatterjee προχώρησε σε μείωση της τιμής στόχου για τη μετοχή, για δεύτερη φορά αυτό το μήνα (2 Νοεμβρίου η προηγούμενη), στα 266 από 270 δολάρια προηγουμένως, διατηρώντας ωστόσο της σύσταση «overweight».

    Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες 1,5%, ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί 0,74% και ο Dow Jones κινείται 0,66% χαμηλότερα.

    Η ενδυνάμωση του δολαρίου επιβαρύνει περισσότερο τις μετοχές. Ο δείκτης δολαρίου που μετράει το αμερικανικό νόμισμα έναντι των βασικότερων ανταγωνιστών ενισχύεται στις 97,58 μονάδες, στο υψηλότερο σημείο από τις 23 Ιουνίου του 2017. Το δολάριο κινείται σε υψηλά έτους έναντι και του ευρώ και του ελβετικού φράγκου.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ