• ΑΓΟΡΕΣ

    Απώλειες στις ευρωαγορές, εν αναμονή των αμερικανικών τραπεζικών αποτελεσμάτων


    Με απώλειες κινούνται οι ευρωαγορές, όσο οι επενδυτές από τη μία καθησυχάζονται από τις εξελίξεις για το Brexit και από την άλλη διατηρούν τις ανησυχίες τους για την παγκόσμια ανάπτυξη.

    Με την Theresa May να πετυχαίνει την παράταση της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, η επικεφαλής του ΔΝΤ Christina Lagarde, δήλωσε στα πλαίσια της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, ότι ενώ η καθυστέρηση αυτή αποφεύγει την τρομακτική έκβαση ενός no deal Brexit, δεν άρει την αβεβαιότητα για το τελικό αποτέλεσμα.

    Το επενδυτικό ενδιαφέρον θα στραφεί στις ΗΠΑ πριν την έναρξη των συναλλαγών στη Νέα Υόρκη, καθώς οι JP Morgan και Wells Fargo θα ανακοινώσουν τα οικονομικά αποτελέσματά τους για το πρώτο τρίμηνο του 2019. Με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση της κερδοφορίας για την πρώτη και μείωση των εσόδων για τη δεύτερη, οι ανακοινώσεις των δύο τραπεζών αναμένονται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού προσήμου στις συνεδριάσεις της αμερικανικής αγοράς, επηρεάζοντας ταυτόχρονα τις ευρωαγορές και την Ασία, ενώ ανοίγουν το χορό των τραπεζικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ, με Goldman Sachs και Citigroup να ακολουθούν την ερχόμενη Δευτέρα, και τη Bank of America την Τρίτη 15 Απριλίου.

    Στοιχεία από το Πεκίνο, μισή ώρα πριν από το ευρωπαϊκό άνοιγμα, έδειξαν αύξηση των κινεζικών εξαγωγών κατά 14,2% έναντι του 7,3% των προσδοκιών για τον Μάρτιο και μείωση των εισαγωγών κατά 7,6%, χειρότερο από το -1,3% των εκτιμήσεων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters, τα νούμερα αυτά δίνουν στην Κίνα  ένα πλεόνασμα της τάξης των 32,64 δισεκ. δολαρίων, έναντι των 7,05 δισεκ. που υποδείκνυαν οι εκτιμήσεις του πρακτορείου.

    Ο DAX βρίσκεται στο -0,31%, ο CAC 40 στο -0,17%, ο FTSE 100 στο -0,02% και ο ΜΙΒ στο -0,18%.



    ΣΧΟΛΙΑ