• ΑΓΟΡΕΣ

    Άνοδος στην Κίνα, ισχυρές απώλειες στην… τεχνολογική Ιαπωνία


    Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι αγορές στην Κίνα, βοηθούμενες από την αποκλιμάκωση στη Σινοαμερικανική ένταση, καθώς δημοσιεύματα κάνουν λόγο ότι αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης ετοιμάζονται να επισκεφτούν τις ΗΠΑ, πριν τη συνάντηση των δύο ηγετών.

    Συγκεκριμένα, η The South China Morning Post αναφέρει ότι ο Liu He μπορεί να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον ως μέρος των προετοιμασιών για τις συνομιλίες μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump και του Κινέζου ομολόγου του Xi Jinping, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στην Αργεντινή αργότερα αυτό το μήνα.

    «Αυτή η είδηση θεωρείται ως θετική ένδειξη», δήλωσε ο Rodrigo Catril, στρατηγικός αναλυτής στην National Bank της Αυστραλίας.

    Στον απόηχο, το αυστραλιανό δολάριο που χρησιμοποιείται ως μέσο ρευστότητας με την Κίνα, ανέκαμψε 0,6% στα 0,7214 δολάρια. Ο δείκτης Shanghai Composite διέγραψε τις αρχικές απώλειες, κλείνοντας με άνοδο 0,93% και ο Shenzen ενισχύθηκε 1,68%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Ηang Seng κινείται σταθεροποιητικά στις 25.609,50 μονάδες.

    Στο Τόκιο, οι βαριές απώλειες που υπέστησαν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου στη Wall Street και ιδιαίτερα η Apple, επιβάρυναν σημαντικά τις ιαπωνικές μετοχές.

    Χτες η μετοχή της Apple βούλιαξε στο -5,04%, έπειτα από την αναθεώρηση των εκτιμήσεων ενός από τους βασικούς προμηθευτές της, για το σύνολο της χρονιάς. Πρόκειται για τη Lumentum, κατασκευαστή 3D λέιζερ που δημιουργεί εξαρτήματα για την εμπρόσθια κάμερα των νέων iPhones της Apple.

    Ο δείκτης Nikkei διολίσθησε 2,11% στις 21.799 μονάδες, με τις μετοχές των Display  να υποχωρούν έως και 11%, ενώ οι  Murata Manufacturing και TDK Corp κατέγραψαν απώλειες 8,9% και 8,4% αντίστοιχα.

    Στην Ινδία, ο Sensex κινείται οριακά υψηλότερα, ο IDX στην Ινδονησία καταγράφει κέρδη 0,58% και ο Kospi στη Ν. Κορέα έκλεισε 0,44% χαμηλότερα.

    Σημαντικές πιέσεις δέχτηκε και η αγορά στην Αυστραλία, με το δείκτη ASX να ολοκληρώνει συναλλαγές 1,8% χαμηλότερα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ