• ΑΓΟΡΕΣ

    Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές με το βλέμμα στραμμένο στις σινοαμερικανικές σχέσεις


    Υψηλότερα κινούνται οι ευρωαγορές, παρά τις ενισχυμένες ανησυχίες που προκάλεσαν εχθές οι δηλώσεις του Αμερικάνου Υπουργού Εμπορίου ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα βρίσκονται “πολύ μακριά” από την επίλυση των εμπορικών τους διαφωνιών. Η διένεξη των δύο χωρών μπήκε για ακόμη μία φορά στο μικροσκόπιο των επενδυτών καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, επιβαρύνοντας αρκετά την ψυχολογία τους, χωρίς όμως να εκδηλωθεί στο ταμπλό των αγορών. Με την προθεσμία της ανακωχής να λήγει στις 1 Μαρτίου, τα βλέμματα όλων στρέφονται στην επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κίνας στην Ουάσινγκτον στις 30-31 Ιανουαρίου.

    Προς το παρόν, ισχυρά κέρδη καταγράφει ο DAX στο +0,99%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο +0,25%, ο CAC 40 στο +0,57% και ο ΜΙΒ στο +0,78%. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημειώνει άνοδο +0,60%.

    Σε άλλα νέα της ζώνης, η ΕΚΤ κράτησε χθες σταθερά τα επιτόκια, όπως ήταν αναμενόμενο, με τον Πρόεδρο Mario Draghi να επισημαίνει τα ρίσκα που αναδύονται για την ευρωζώνη και που σχετίζονται με γεωπολιτικούς παράγοντες , προστατετικές πολιτικές και την έντονη μεταβλητότητα των αγορών. Οι δηλώσεις του Draghi έστειλαν το ευρώ σε χαμηλά μηνός, από τα οποία όμως το νόμισμα επέστρεψε αργότερα, διαγράφοντας όλες τις ημερήσιες ζημιές.

    Την… ανιούσα έχει πάρει η βρετανική στερλίνα, επανακτώντας τα επίπεδα του 1,31$ για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο, όσο οι επενδυτές προεξοφλούν την εξάλειψη του ενδεχομένου χαοτικής αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος, στο οποίο βασίζεται για την πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων, όσον αφορά τις εναλλακτικές προτάσεις για τις συνοριακές ρυθμίσεις της Βόρειας Ιρλανδίας.



    ΣΧΟΛΙΑ