• ΑΓΟΡΕΣ

    Ανάκαμψη στα 13,7 δολάρια για το αμερικανικό αργό, σε υψηλό εβδομάδας έκλεισε ο χρυσός

    • NewsRoom
    πετρέλαιο


    Ανακούφιση έφερε στις αγορές η ανάκαμψη της τιμής του αμερικανικού αργού την Τρίτη, μετά την ισχυρή πτώση του συμβολαίου Ιουνίου την Τρίτη το οποίο κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης είχε φτάσει έως τα 6,5 δολάρια το βαρέλι κλείνοντας τελικά πάνω από τα 11 δολάρια.

    Σήμερα οι τιμές του συμβολαίου αμερικανικού αργού, κατά την πρώτη του ημέρα ως συμβόλαιο «τρέχοντος» μηνός, σκαρφάλωσε από τα χαμηλά 21 ετών λίγο πιο κάτω από το επίπεδο των 14 δολαρίων, αν και ενδοσυνεδριακά είχε βρεθεί να ξεπερνά και τα 15 δολάρια.

    Το αμερικανικό αργό βρήκε στήριξη στην απειλή του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή στο πολεμικό ναυτικό να επιτεθεί και να καταστρέψει οποιοδήποτε ιρανικό πολεμικό πλοίο εμποδίσει αμερικανικά πλοία στη θάλασσα. Αλλά και από τα χαμηλότερα των αναμενόμενων στοιχεία για τα εβδομαδιαία αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ.  Έτσι, το συμβόλαιο Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 2,21 δολαρίων ή 19,1% στα 13,78  δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Με άνοδο κινήθηκε και η τιμή του συμβολαίου χρυσού στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, λαμβάνοντας ώθηση από την αδυναμία του δολαρίου και φυσικά την ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία.  Η τιμή του συμβολαίου χρυσού, παραδόσεως Ιουνίου, ενισχύθηκε κατά 3%, στα 1.738,30 δολάρια ανά ουγγιά, κλείνοντας στο πιο υψηλό επίπεδο από τις 15 Απριλίου.



    ΣΧΟΛΙΑ