• ΑΓΟΡΕΣ

    Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Aegean air και Ελληνικά Καλώδια

    • Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance
    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance

    Γιάννης Γιαπράκης, επικεφαλής Vitalfinance


    Σχόλιο τεχνικής ανάλυσης δεικτών – μετοχών με το κλείσιμο της 21-04-22

    Γενικός Δείκτης

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 890 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική.

    O ΓΔ συνέχισε ανοδικά και έφτασε στις 950 μονάδες όπου αντιμετώπισε την πίεση της αντίστασης και δεν κατάφερε να την υπερβεί έστω και οριακά. Ο ανοδικός στόχος βρίσκεται στην αντίσταση στις 971 μονάδες η υπέρβαση των οποίων αλλάζει δραματικά την τεχνική εικόνα.

    Τυχόν υπέρβαση των 971 μονάδων ακυρώνει οριστικά την πιθανότητα εμφάνισης διόρθωσης τύπου zig-zag και κανονικού flat και το ενδεχόμενο ακόμη και αν εμφανιστεί τελικά κάποια διόρθωση ως κύμα C του ABC, να έχει τέτοια μορφή που να φτάσει τόσο χαμηλά ώστε να σημειωθεί νέο χαμηλό 120 ημερών.

    Η ανοδική προοπτική διατηρείται όσο η τιμή παραμένει ψηλότερα των SMA50-200 ενώ η τεχνική εικόνα επιβαρύνεται με διάσπαση των SMA50-200.

    Τραπεζικός Δείκτης (ΔΤΡ)

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 635 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική με την υπέρβαση του SMA50.

    Μετά από μια συσσώρευση διάρκειας τριών εβδομάδων ο τραπεζικός δείκτης διατήρησε την ανοδική του δυναμική και είναι αρκετά πιθανό πλέον να φτάσει κοντά στις 745 μονάδες όπου και θα κριθεί η συνέχεια.

    Για να εκδηλωθεί η αναμενόμενη ανοδική συνέχεια προς τις 745 μονάδες ο δείκτης πρέπει να παραμείνει ψηλότερα από τον SMA50. Η τεχνική εικόνα επιβαρύνεται με αντιστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης και στη συνέχεια με διάσπαση της στήριξης στις 609 μονάδες.

    ΑΔΜΗΕ

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική, με διάσπαση των 2,295€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση έγινε ξανά ανοδική με την εκ νέου υπέρβαση του SMA50.

    Η μετοχή πέτυχε ξανά την υπέρβαση του μέσου ΚΜ του πλαγιοκαθοδικού καναλιού Κ-Κ, και του επιπέδου των 2,32€ ενώ βρίσκεται ξανά ψηλότερα από την γραμμή λαιμού του σχηματισμού διπλού πυθμένα. Διατηρείται ο ανοδικός στόχος στα 2,52€ ο οποίος ισχύει όσο η βραχυπρόθεσμη τάση διατηρείται ανοδική.

    Η τεχνική εικόνα επιβαρύνεται με αντιστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης.

    ΑΛΦΑ

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική, με διάσπαση των 1,075€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση έγινε οριακά ανοδική με την οριακή υπέρβαση του SMA50 .

    Η μετοχή συνέχισε ανοδικά και πέτυχε την υπέρβαση του SMA50 ενώ δεν κατάφερε να ξεφύγει έστω και οριακά από την πίεση της αντίστασης στα 1,18€ κλείνοντας ακριβώς πάνω σε αυτή.

    Για να διατηρηθεί η ανοδική προοπτική προϋπόθεση είναι η παραμονή της τιμής ψηλότερα από τους SMA και η υπέρβαση της αντίστασης στα 1,18€ που θα ανοίξει το δρόμο προς τα 1,35€. Η τεχνική εικόνα επιβαρύνεται με αντιστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης.

    ΑΡΑΙΓ

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) έγινε ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 5,35€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση έγινε ανοδική με την υπέρβαση του SMA50..

    Η μετοχή αντιμετώπισε με επιτυχία την πίεση του επιπέδου των 5,48€ αφού κατάφερε την υπέρβαση του και αντιμετωπίζει πλέον την πίεση της αντίστασης στα 5,80€.

    Η τεχνική εικόνα βελτιώνεται με την υπέρβαση της αντίστασης στα 5,80€ που θα σηματοδοτήσει την πιθανότητα κίνησης έως την επόμενη αντίσταση στα 6,27€. Επιδείνωση της προοπτικής της μετοχής με τυχόν αντιστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης και διάσπαση του SMA200.

    ΕΛΧΑ

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 1,695€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση έγινε ουδέτερη.

    Η μετοχή κατάφερε να ξεφύγει από την σχεδόν οριζόντια κίνηση κινούμενη ανοδικά. Παρόλα αυτά δεν κατάφερε ακόμη να πετύχει την υπέρβαση του SMA50 και της αντίστασης στα 1,795€ που θα την απελευθερώσει ανοδικά.

    Η τεχνική εικόνα βελτιώνεται σημαντικά με υπέρβαση του SMA50 και της αντίστασης στα 1,795€ ενώ επιβαρύνεται με επίτευξη νέου χαμηλού 120 ημερών.

    ΕΥΡΩΒ

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 1,022€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι ανοδική.

    Παρότι κατάφερε να υπερβεί το επίπεδο των 1,05€ δεν κατάφερε να ξεφύγει από την πίεση της κατερχόμενης Κ.

    Προϋπόθεση για να υπάρξει ανοδική συνέχεια είναι η υπέρβαση της κατερχόμενης ενώ η τεχνική εικόνα επιβαρύνεται με απώλεια της στήριξης του SMA50 και αντιστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης.

    EXAE

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 3,70€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση έγινε ανοδική.

    Η μετοχή απελευθερώθηκε από τη πίεση των SMA50-SMA200 και με τη βοήθεια της ανερχόμενης γραμμής τάσης που λειτουργεί ως στήριξη διατηρεί την ανοδική δυναμική και συνεχίζει την κίνηση προς την αντίσταση στα 3,90€.

    Είναι πιθανό σύντομα να δοκιμάσει την υπέρβαση της αντίστασης ενώ η τεχνική εικόνα επιβαρύνεται με αντιστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης και διάσπαση της ανερχόμενης γραμμής τάσης που στηρίζει την ανοδική προσπάθεια από τις αρχές του Μαρτίου.

    ΠΕΙΡ

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10ημερών) είναι ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 1,34€ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση έγινε ανοδική.

    Συνέχισε την ανοδική της κίνηση η μετοχή μετά την υπέρβαση των SMA50-200 χωρίς όμως να καταφέρει την υπέρβαση της αντίστασης στα 1,50€.

    Πιθανή είναι η συνέχιση της ανοδικής προσπάθειας υπέρβασης της αντίστασης στα 1,5€ ενώ επιβαρύνει αρκετά την τεχνική εικόνα πιθανή απώλεια των SMA και της στήριξης στα 1,335.

    DJI

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 22/4/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) παραμένει καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 35160 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση έγινε καθοδική μετά την διάσπαση του SMA50.

    Ο δείκτης διέσπασε καθοδικά τον SMA50 αντιστρέφοντας την μεσοπρόθεσμη τάση σε καθοδική, διέσπασε όμως και τη διπλή στήριξη στις 33843-34022 μονάδες επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την τεχνική εικόνα. Σε αμφισβήτηση ο ανοδικός στόχος στις  36145 μονάδες ο οποίος ακυρώνεται αν δεν ανακτηθούν άμεσα οι στηρίξεις και ο SMA50.

    Με την τρέχουσα τεχνική εικόνα είναι πιθανή η δοκιμή της στήριξης στις 32632 μονάδες.

    NASDAQ

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 22/4/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 14217 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια ανάκτησης του SMA50 ο δείκτης κινήθηκε ακόμη χαμηλότερα με αποτέλεσμα να χάσει και την στήριξη στις 14040 μονάδες ανοίγοντας το δρόμο προς την περιοχή των 13000 μονάδων.

    Με την τρέχουσα τεχνική εικόνα είναι πολύ πιθανό ο δείκτης να δοκιμάσει το πρόσφατο χαμηλό των 120 ημερών.

    DAX

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 22/4/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) έγινε ανοδική ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 14076 μονάδων (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι οριακά ουδέτερη.

    Ο δείκτης αντιμετωπίζει την πίεση του SMA50 ο οποίος τον υποχρεώνει σε μια διαρκή υποχώρηση της τιμής του πράγμα που καθιστά επιτακτική ανάγκη για τον δείκτη να αναζητήσει επίπεδο ισορροπίας ώστε να μπορέσει να δοκιμάσει την ανοδική αντίδραση και την οριστική υπέρβαση του SMA50. Η πρώτη επιβεβαιωμένη στήριξη (12831) βρίσκεται ακόμη πολύ μακριά από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών και αν δεν υπάρξει αντίδραση που θα συνοδευτεί με υπέρβαση του SMA50, δεν αποκλείεται ο δείκτης να συνεχίσει να ολισθαίνει προς την μακρινή στήριξη.

    EUR/USD

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 22/4/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) είναι καθοδική ενώ αντιστρέφεται σε ανοδική με υπέρβαση των 1.086$  (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση είναι καθοδική.

    Ανακόπηκε η καθοδική κίνηση της τιμής του € έναντι του $ αφού φαίνεται να βρίσκει έστω και προσωρινή στήριξη στην παλιά στήριξη στα 1,077$.

    Αν και είναι πιθανή μια ανοδική αντίδραση από την επαφή με την στήριξη, η τεχνική εικόνα θα παραμείνει επιβαρυμένη μέχρι να επιτευχθεί αντιστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική και υπέρβαση του SMA50.

    WTI

    Ανάλυση με το κλείσιμο της 22/4/22

    Η βραχυπρόθεσμη τάση (10 ημερών) έγινε ανοδική  ενώ αντιστρέφεται σε καθοδική με διάσπαση των 94,29$ (κλείσιμο).

    Η μεσοπρόθεσμη τάση έγινε καθοδική με την καθοδική διάσπαση του SMA50.

    Παρά την εμφάνιση ανοδικής αντίδρασης η τιμή του αργού δεν συνέχισε ανοδικά και ψηλότερα από την προηγούμενη κορυφή όπως φαίνεται στο διάγραμμα με αποτέλεσμα την εκ νέου επιβάρυνση της τεχνικής εικόνας σε συνδυασμό με  την καθοδική διάσπαση του SMA50.

    Αν η τιμή συνεχίσει καθοδικά, τυχόν καθοδική διάσπαση του επιπέδου των 93,5$ θα αποτελεί διάσπαση της γραμμή λαιμού ενός σχηματισμού τριπλής κορυφής που θέτει καθοδικό στόχο  στο πρόσφατο χαμηλό 120ημερών.

    ** Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας. 



    ΣΧΟΛΙΑ