• ΑΓΟΡΕΣ

    Άλμα 2,6% για το αργό

    • NewsRoom


    Κέρδη κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, καθώς μια τεράστια καταιγίδα στον Κόλπο του Μεξικού έχει οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής κατά σχεδόν 50%, γεγονός που βοήθησε να ανακάμψει από τις ισχυρές απώλειες της Δευτέρας.

    Το αμερικανικό Γραφείο Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι το 49,45% της παραγωγής πετρελαίου από τον Κόλπο και το 55,35% της παραγωγής φυσικού αερίου έχει κλείσει λόγω της καταιγίδας.

    Έτσι, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου πρόσθεσε 1,01 δολ. ή 2,6% και σκαρφάλωσε στα 39,57 δολ. το βαρέλι. Το συμβόλαιο του αργού είχε σημειώσει χθες ισχυρές απώλειες κατά 3,2%.

    Το Brent Δεκεμβρίου, κατρακύλησε χθες στα 1,31 δολ. ή 3,1% στα 40,46 δολ. το βαρέλι, ενώ σήμερα ενισχύθηκε κατά 74 cents ή 1,8% και έκλεισε στα 41,20 δολ. το βαρέλι.

    Η τροπική καταιγίδα «Ζέτα« κινείται στο νότιο τμήμα του Κόλπου του Μεξικού, έχοντας προηγουμένως πλήξει την χερσόνησο του Γιουκατάν στο Μεξικό ως τυφώνας κατηγορίας 1. Η καταιγίδα αναμένεται να ενισχυθεί και πάλι σε τυφώνα, απειλώντας την ακτή του Κόλπου την Τετάρτη, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.



    ΣΧΟΛΙΑ