• ΑΓΟΡΕΣ

    Άλμα 24,7% για την τιμή του πετρελαίου στα 25 δολάρια – Επέστρεψε στα κέρδη και ο χρυσός

    γεωτρήσεις πετρελαίου

    γεωτρήσεις πετρελαίου


    Με εντυπωσιακό άλμα 25% έκλεισε την Πέμπτη η τιμή του συμβολαίου για το Αμερικανικό αργό, στον απόηχο των δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ για επικοινωνία του με τον πρίγκιπα-διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν αλ Σαούντ.

    Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο πρίγκιπας διάδοχος του αποκάλυψε πως βρίσκεται σε συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για μια συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου. Πληροφορίες ωστόσο που επισήμως η Ρωσία αρνήθηκε πως ισχύουν.

    Από την πλευρά της πάντως  η Σαουδική Αραβία έσπευσε να δηλώσει πως είναι πρόθυμη να εξετάσει μεγάλες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου εκ μέρους της, αρκεί οι υπόλοιπες πετρελαιοπαραγωγές χώρες να συμμετάσχουν κι εκείνες στην προσπάθεια αυτή.

    Η τιμή του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate παραδόσεως Μαΐου έκλεισε με άνοδο 24,7%, στα 25,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent παραδόσεως Ιουνίου σκαρφάλωσε στα 29,94 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο  21%.

    Στα κέρδη επέστρεψε και ο χρυσός, μετά από 4 πτωτικές συνεδριάσεις, βρίσκοντας στήριξη από την ανακοίνωση για την αύξηση ρεκόρ των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, κατά 6,6 εκατομμύρια.  Ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 2,9%, κλείνοντας στα 1.637,70 δολάρια ανά ουγγιά.



    ΣΧΟΛΙΑ