• ΑΓΟΡΕΣ

    Aυτά είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν ανοίξουν οι αγορές


    Καλημέρα σας. Αυτές είναι οι πέντε ειδήσεις που πρέπει να ξέρετε πριν ανοίξουν οι αγορές.

    1. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, επισήμανε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιέρ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του στο Bloomberg. Παράλληλα, απέρριψε κάθε κουβέντα περί Grexit. Σχολιάζοντας το Eurogroup της Παρασκευής, ο Ευρωπαίος Επίτροπος εκτίμησε ότι θα υπάρξει πρόοδος, αλλά δεν αναφέρθηκε σε οριστική συμφωνία.

    2. Στην προτελευταία θέση τοποθετεί η Credit Suisse τη συνολική αξιολόγηση του ελληνικού χρηματιστηρίου σε σύγκριση με τις 14 πιο σημαντικές αγορές της Ευρώπης (βάσει επτά διαφορετικών κριτήριων). Πορτογαλία, Γερμανία και Αυστρία βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, ενώ οι Γαλλία, Ελλάδα και Βέλγιο βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις. Ωστόσο, το ΧΑ εμφανίζει δυνατές επιδόσεις στους τομείς της αποτίμησης και της θετικής ευαισθησίας ως προς τις διακυμάνσεις του ευρώ με το δολάριο και των τιμών των εμπορευμάτων.

    3. Σε πλήρη αναμόρφωση της εικόνας των ΔΣ και των βασικών επιτροπών θα προχωρήσουν οι τράπεζες μέσα στο επόμενο δίμηνο, με βάση την αξιολόγηση που θα πραγματοποιήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, θα αλλάξει έως και το 50% των συμμετεχόντων στα Δ.Σ., καθώς ο νόμος αποκλείει τη συμμετοχή επιχειρηματικών παραγόντων στα διοικητικά συμβούλια. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν, ότι το ΤΧΣ έχει επιλέξει τη βρετανική εταιρεία συμβούλων Spencer Stuart.

    4. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός θα ολοκληρωθεί η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του ΟΛΘ και του ελληνικού δημοσίου ενώ στα τέλη Ιουλίου αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές από όποιους εκ των οκτώ αρχικών ενδιαφερομένων έχουν παραμείνει στη διαδικασία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα. Παράλληλα, υποστήριξε ότι το ΤΑΙΠΕΔ διαχειρίζεται ακίνητα η αξιοποίηση των οποίων μπορεί να επηρεάσει το μέλλον της Θεσσαλονίκης για δεκαετίες.

    5. Oι χρηματιστηριακές αγορές μπορεί να βρεθούν σε κίνδυνο αν επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, αναφέρει ο Michael Hartnett, Επικεφαλής Επενδυτικής Στρατηγικής της Bank of America Merrill Lynch. Το περιβάλλον των αγορών σήμερα μοιάζει πολύ με τη φούσκα της περιόδου 1998-1999 και η κατάρρευση του 2000 μπορεί να βρίσκεται κοντά, εκτιμά ο αναλυτής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ti-apokalipse-o-nikos-karamouzis-sto-twitter/39189

     

    Αυτά είνα



    ΣΧΟΛΙΑ