• ΑΓΟΡΕΣ

    Αφήνει στην άκρη τις γεωπολιτικές ανησυχίες για τη Συρία η Wall Street

    • NewsRoom
    Wall Street Dow Jones


    Στην άκρη αφήνει η Wall Street τις γεωπολιτικές ανησυχίες στην περιοχή της Συρίας, με τον δείκτη Dow Jones να πραγματοποιεί άλμα 300 μονάδων και τις αμερικανικές μετοχές να αποδεικνύουν πόσο εύκολο είναι να κινηθεί η αγορά από τη μεγάλη πτώση στη μεγάλη άνοδο και ανάποδα, επηρεασμένη από τις ειδήσεις που προέρχονται από τον Λευκό Οίκο.

    Το νέο tweet του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει πιθανότητα ακόμα και να μην πραγματοποιηθεί στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία, ήταν αρκετό για να αλλάξει το χθεσινό βαρύ κλίμα στις αγορές. «Ουδέποτε είπα πότε θα γίνει επίθεση στη Συρία. (Αυτή) θα μπορούσε να γίνει πολύ σύντομα ή και όχι και τόσο σύντομα», ανέφερε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Έτσι, αυτή την ώρα, ο Dow Jones κινείται στις 24.507,91 μονάδες καταγράφοντας άλμα 318,46 μονάδων (+1,32%). Ο S&P 500 ενισχύεται στις 2.667,89 μονάδες, με άνοδο 0,97% ενώ στο +1,1% κινείται ο  τεχνολογικός Nasdaq, ο οποίος βρίσκεται στις 7.146,95 μονάδες.

    Οι 27 από τις 30 μετοχές του Dow Jones κινούνται θετικά, όπως και οι 7 από τους 11 δείκτες του S&P 500, με τη μεγαλύτερη άνοδο να καταγράφει ο κλάδος των χρηματοοικονομικών.

    Πάντως, τα βλέμματα συνεχίζουν να παραμένουν στις γεωπολιτικές εξελίξεις. Κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, άλλωστε, οι απειλές του Τραμπ εναντίον της Ρωσίας, με το περίφημο απειλητικό του tweet για τους «καινούριους έξυπνους πυραύλους», σκόρπισαν ανησυχία στις αγορές και των δύο πλευρών του Ατλαντικού. Άλλωστε, η Βρετανία δηλώνει έτοιμη για να προχωρήσει σε χτύπημα κατά της Συρίας, ενώ η Γαλλία ανακοίνωσε πως έχει αποδείξεις ότι η συριακή κυβέρνηση διεξήγαγε επίθεση με χημικά όπλα την προηγούμενη εβδομάδα στην Ντούμα, και πως θα αποφασίσει αν θα πραγματοποιήσει επίθεση όταν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία συγκεντρωθούν.

    Την ίδια ώρα, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως παραμένουν και οι ανησυχίες στο μέτωπο του «εμπορικού πολέμου», με την Fed να ανησυχεί για τις επιπτώσεις της πολιτικής προστατευτισμού του Τραμπ.

    Σε αυτό το συνεχώς μεταβαλλόμενο κλίμα, οι επόμενες συνεδριάσεις αναμένονται με ενδιαφέρον.



    ΣΧΟΛΙΑ