• Nature First

    Η καμπάνια Clean Seas: Αναστρέφοντας την παλίρροια

    • NewsRoom

    Με τις ρίζες της στο μακροχρόνιο έργο του UNEP και της Παγκόσμιας Συνεργασίας για τα Θαλάσσια Απορρίμματα (GPML), η Εκστρατεία Καθαρές Θάλασσες συνδέει και συσπειρώνει άτομα, ομάδες της κοινωνίας των πολιτών, βιομηχανία και κυβερνήσεις για να καταλύσουν την αλλαγή και να μεταμορφώσουν συνήθειες, πρακτικές, πρότυπα και πολιτικές γύρω από τον κόσμο για να μειώσει δραματικά τα θαλάσσια απορρίμματα και τις αρνητικές επιπτώσεις τους.Μέχρι σήμερα, 63 χώρες έχουν ενταχθεί και πάνω από εκατό χιλιάδες άτομα έχουν συμμετάσχει στην εκστρατεία μέσω δεσμεύσεων δράσης, δεσμεύσεων και αλληλεπιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

    Μέσω αυτής της νέας εστίασης, η καμπάνια Clean Seas στοχεύει να οδηγήσει στην αλλαγή για τους καταναλωτές, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τις επιχειρήσεις.

    Οι συνεργασίες της με διάφορους οργανισμούς και επιχειρήσεις μπορούν να ενθαρρύνουν τον τρόπο ζωής και τις αλλαγές στον κλάδο και να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ώθηση για ουσιαστική έρευνα. Μπορεί επίσης να ενισχύσει την περιορισμένη γνώση μας για τις πραγματικές επιπτώσεις των μικροπλαστικών στην ανθρώπινη υγεία και να βοηθήσει στον εντοπισμό των καλύτερων μονοπατιών προς τα εμπρός.

    Δεδομένης της διάχυσης τους στα καθημερινά είδη οικιακής χρήσης, η εύρεση απαντήσεων στις περίπλοκες απειλές των μικροπλαστικών είναι μια κρίσιμη και πιεστική πρόκληση.

    Χώρες και επιχειρήσεις μπορούν να συμμετάσχουν στην εκστρατεία Clean Seas, καθώς και στην Παγκόσμια Δέσμευση New Plastics Economy για να αναλάβουν φιλόδοξες δεσμεύσεις και δεσμεύσεις για την καταπολέμηση όλων των πτυχών της θαλάσσιας ρύπανσης και της πλαστικής ρύπανσης. Τα άτομα μπορούν επίσης να λάβουν τη δέσμευση Clean Seas για να μειώσουν το πλαστικό τους αποτύπωμα.

    Η Παγκόσμια Συνεργασία για τα Θαλάσσια Απορρίμματα (GPML) συγκεντρώνει όλους τους φορείς που εργάζονται για την πρόληψη και τη μείωση της ρύπανσης από τα θαλάσσια απορρίμματα και τα πλαστικά.

    Όλοι οι φορείς που εργάζονται για την αντιμετώπιση αυτού του επείγοντος παγκόσμιου ζητήματος καλούνται να συμμετάσχουν στο GPML. Η ψηφιακή πλατφόρμα GPML είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, πολλαπλών συμμετοχών που συγκεντρώνει διαφορετικούς πόρους, συνδέει τους ενδιαφερόμενους και ενσωματώνει δεδομένα για να καθοδηγήσει τη δράση, με στόχο την προώθηση της δίκαιης πρόσβασης σε δεδομένα, πληροφορίες, τεχνολογία και καινοτομία.

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα Nature First