• Η βιωσιμότητα στο επίκεντρο της ΔΕΗ

    Η ΔΕΗ στην 87η ΔΕΘ

    GreenPassPro: Η ενέργεια της επιχείρησής σας έχει «πράσινη» ταυτότητα

    • NewsRoom

    Μια από τις υπηρεσίες που προσφέρει η ΔΕΗ στις επιχειρήσεις πελάτες της είναι το GreenPassPro.

    Σε μια εποχή που βιώσιμη ανάπτυξη και η μετάβαση σε μια οικονομία μηδενικού αποτυπώματος είναι επιτακτική ανάγκη, με τη ΔΕΗ μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι και η επιχείρησή σας συμμετέχει στην προσπάθεια για λιγότερους ρύπους και περισσότερη βιωσιμότητα.

    Το πρόγραμμα GreenPassPro της ΔΕΗ δίνει τη δυνατότητα στην επιχείρησή σας να μειώσει το αποτύπωμά της καταναλώνοντας πράσινη ενέργεια. Εξασφαλίζει ότι όση ποσότητα ενέργειας καταναλώνετε στην επιχείρησή σας, τόση ποσότητα παράγεται από Ανανεώσιμες Πηγές και δεσμεύεται για τη δική σας κατανάλωση από τη ΔΕΗ, τον μεγαλύτερο προμηθευτή* ενέργειας από

    Ανανεώσιμες Πηγές στην Ελλάδα. Καταναλώνεται έτσι ρεύμα που διαθέτει πιστοποιημένη πράσινη ταυτότητα και αντίστοιχα και η επιχείρησή σας αποκτά πράσινη ταυτότητα.

    Κι αυτό γιατί η ΔΕΗ σας δίνει τη δυνατότητα, να προβάλετε και να επικοινωνήσετε στους πελάτες σας τη στήριξή σας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη: πιστοποιητικό πράσινης ενέργειας ΔΕΗ, αυτοκόλλητα για τοποθέτηση στην επιχείρησή σας και προβολή του λογοτύπου σας στο website της ΔΕΗ.

    Η διαδικασία

    Προσθέστε το GreenPassPro εύκολα, με ένα κλικ, σε όποιο προϊόν ηλεκτρικού ρεύματος ΔΕΗ έχετε επιλέξει.

    Η υπηρεσία έχει διάρκεια 12 μήνες. Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α. 6%. Για τις υπόλοιπες kWh του μήνα υπάρχει Μοναδιαία Χρέωση 0,00200€/kWh (πλέον ΦΠΑ).

    Η προωθητική «δωρεάν οι 3 πρώτοι μήνες» αφορά την πάγια χρέωση.

    Το GreenPassPro είναι η εμπορική ονομασία των Εγγυήσεων Προέλευσης ηλεκτρικής ενέργειας που έχει παραχθεί από Ανανεώσιμες Πηγές και διαθέτει η ΔΕΗ.

    Εγγυήσεις Προέλευσης

    Οι Εγγυήσεις Προέλευσης αντιπροσωπεύουν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και άλλων χαρακτηριστικών της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Συνιστούν ένα παράλληλο προϊόν της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και εμπορεύονται μαζί ή χωριστά από την ηλεκτρική ενέργεια στην οποία αναφέρονται.

    Πρόκειται για την «ταυτότητα» της ηλεκτρικής ενέργειας. Ο διαχωρισμός των περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών της ενέργειας από την ίδια την ενέργεια που παράγεται από ΑΠΕ προσφέρει τη δυνατότητα προμήθειας των πράσινων χαρακτηριστικών της ενέργειας σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές από αυτές της παραγωγής τους.

    Οι Εγγυήσεις Προέλευσης ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν τη βεβαίωση του Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, στην προκείμενη περίπτωση της ΔΕΗ, προς εσάς, ότι για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνετε στην επιχείρησή σας, παράγουμε ισόποση ενέργεια από συγκεκριμένες πιστοποιημένες ΑΠΕ και την έχει δεσμεύσει για αυτήν.

    Το πλήθος των διαθέσιμων Εγγυήσεων Προέλευσης είναι πεπερασμένο και μπορεί να μεταβληθεί υπό φυσιολογικές συνθήκες, διότι εξαρτάται αντικειμενικά από τις καιρικές συνθήκες σε συνάρτηση με τον αριθμό, το μέγεθος και την παραγόμενη ισχύ των πιστοποιημένων σταθμών ΑΠΕ της ΔΕΗ. Επομένως, πρόκειται για ένα προϊόν περιορισμένης ποσότητας.

    Δηλαδή αν και η ηλεκτρική ενέργεια που φτάνει στις επιχειρήσεις μας μέσα από το Δίκτυο είναι «γκρι», γιατί πρόκειται για το μείγμα της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται με όλους τους τρόπους (π.χ. λιγνίτη, φυσικό αέριο, υδροηλεκτρική παραγωγή κ.τ.λ.), το GreenPassPro εξασφαλίζει ότι παράγεται ισόποση πράσινη ενέργεια και χρηματοδοτεί την ανάπτυξη επενδύσεων σε ΑΠΕ προσδίδοντας.

    Αγοράζοντας το GreenPassPro, ουσιαστικά αγοράζετε «πράσινα χαρακτηριστικά» για την «γκρι» ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει η επιχείρησή. Με αυτό τον τρόπο, μειώνουμε το ενεργειακό αποτύπωμα της επιχείρησης, δηλαδή τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και ταυτόχρονα υποστηρίζετε την υλοποίηση επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη χώρα μας.