ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επίθεση κατά της Ρωσίας εξαπέλυσε το Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ με αφορμή τη συζήτηση γύρω από την ένταση στην Ουκρανία και της σχέσεις Μόσχας-NATO.
Κανείς δεν θα πρέπει να εκπλαγεί εάν η Ρωσία διαδίδει ψευδείς πληροφορίες σχετικά με δεσμεύσεις που δεν έχουν αναληφθεί, μετά τις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες ή αν επικαλεστεί κάτι ως πρόσχημα για να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω την Ουκρανία, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.
«Προτρέπουμε τους πάντες να μην πέσουν στην παγίδα της συνεχιζόμενης παραπληροφόρησης της Μόσχας» είπε ο Πράις.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ συγκρίνουν τις σημειώσεις τους με τους άλλους συμμάχους τους για να καταλάβουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να συνεχίσουν τον διάλογο με τη Μόσχα για το θέμα της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον Πράις, η αποκλιμάκωση δεν έχει γίνει ακόμη και υπάρχουν ενδείξεις ότι γίνονται κινήσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση. Πρόσθεσε ότι η αποκλιμάκωση δεν θα πρέπει να πάρει εβδομάδες ή ακόμη περισσότερο χρόνο για να γίνει.
Διαβάστε επίσης
Αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ Ρωσίας και ΝATO παρά τη συνάντηση στις Βρυξέλλες
Αμερικανοί γερουσιαστές ετοιμάζουν κυρώσεις κατά του Πούτιν εάν εισβάλει στην Ουκρανία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Ένας συν ένας λόγοι που ο MSCI έχει «αναβαθμίσει» ήδη τις ελληνικές μετοχές και η έξοδος της Jumbo
- Χρηματιστήριο: Πάνω από 600 εκατ. ευρώ καθαρές εισροές, μετά την αναβάθμιση από MSCI, STOXX και FTSE Russell
- MSCΙ: Αναβαθμίζει σε ανεπτυγμένη αγορά την Ελλάδα από τον Μάιο του 2027
- Βουτιά στις τιμές πετρελαίου: Κλείσιμο τριμήνου και άνοιγμα… προσδοκιών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.