Menu
0.48%
Τζίρος: 200.00 εκατ.

Κουνούπια: Η επέλαση όλο τον χρόνο – Τι άλλαξε τα δεδομένα, ειδικοί εξηγούν στο Mononews

Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Comments

Θα πληρώσουμε και την ανικανότητα του υπουργού Ναυτιλίας να διαπραγματευτεί με τους ναυτικούς. Κυριολεκτικά. Θα πληρώσουμε εισιτήρια. Να εξηγήσουμε. Λόγω της απεργίας στα καράβια, έχουν εγκλωβιστεί στην Κρήτη 2.500 μαθητές. Θα επιστρέψουν αεροπορικά με έξοδα του κράτους. «Θα ναυλωθούν ειδικές δωρεάν πτήσεις» διαβάζουμε. Δωρεάν για τους μαθητές από τον υπουργό δηλαδή από τα συνήθη υποζύγια, τους φορολογούμενους. Μήπως ο λογαριασμός έπρεπε να πάει στο συνδικάτο που παρεμποδίζει την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών; Να πούμε ότι η ελεύθερη μετακίνηση είναι Συνταγματικό δικαίωμα, δεν είναι μόνο ηθικό δικαίωμα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής προβαίνει σε διάκριση μεταξύ πολιτών αναλαμβάνοντας τα έξοδα επιστροφής μερίδας μαθητών_ αν τελικά υλοποιηθεί η προφορική δέσμευση για ταξίδι με αεροπλάνο. Δεν είναι μόνο η Κρήτη όπου έχουν εγκλωβιστεί τα παιδιά. Υπάρχουν και σε άλλα νησιά μαθητές πενθήμερης εκδρομής. Εστιάζοντας στους μαθητές, που δεν έχουν χαρτζιλίκι για να κινηθούν, ξεχνάμε το σύνολο.

Πολύς κόσμος βρίσκεται μακριά από το σπίτι του και αναγκάζεται να κάνει έξοδα λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Πολύς κόσμος δεν είναι στη δουλειά του επειδή πήγε στην πόλη ή επειδή πήγε στο νησί. Ο αποκλεισμός αφορά και τις δυο πλευρές της ναυτικής διαδρομής. Σε αυτόν τον αποκλεισμό δημιουργούνται έξοδα διαμονής, διατροφής. Ποιος αποζημιώνει τους πολίτες που εξαναγκάζονται σε περιττά έξοδα; Κανείς.

Πολλοί επαγγελματίες χάνουν έσοδα από τον αποκλεισμό. Μεγάλοι χαμένοι οι παραγωγοί ευπαθών προϊόντων. Λαχανικά, κρέατα, τα προφανή. Οι αγρότες χάνουν χρήματα, πετούν την παραγωγή, αναλαμβάνουν να καλύψουν οι ίδιοι τη ζημιά. Το ίδιο ισχύει για όλα τα είδη εμπορίου αλλά κανείς από τους ομήρους δεν ζητεί αποζημίωση.

Οι νησιώτες όμηροι των απεργών θα έπρεπε κάποια στιγμή να αντιδράσουν. Συλλογικά ή ατομικά, με κάθε νόμιμο μέσο. Δεν είναι η πρώτη φορά που αδικούνται από το δίκιο των απεργών και μάλλον δεν είναι και η τελευταία. Για πολιτική λύση δεν υπάρχει ελπίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καραμούζης-Φραγκιαδάκης: Τι θα πουν με τους θεσμικούς επενδυτές στη Νέα Υόρκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα κινηθούν την Πέμπτη τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς-24ωρη απεργία ΓΣΕΕ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Motor Oil: Διάθεση 1,4 εκ μετοχών από Doson

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To ξινό νερό του ΚΜ, ο υπουργός που… σπάει τα κοντέρ, το «όχι» στον Σαμαρά, τα γαλάζια μαχαιρώματα και μια άγνωστη πρόταση Ισραηλινών
Τρίτη τετραετία: Aν δεν αλλάξει το κράτος θα το πληρώσει η δημοκρατία
Πότε θα γίνουν οι εκλογές – Οι δύο ημερομηνίες κλειδιά για να στηθούν οι κάλπες
Ένα αμφίψωμο για τον Άδωνη Γεωργιάδη
Στις 9 Σεπτεμβρίου η κηδεία του βασιλιά Χάραλντ
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση συντηρεί την κερδοσκοπία της πώλησης των δανείων
Νέα Δημοκρατία: Το πρόγραμμα επισκέψεων και εκδηλώσεων ενόψει της 90ής ΔΕΘ
ΗΠΑ: Επίσημα στο αμερικανικό Google Maps η λίμνη Οντάριο ως… «λίμνη της Αμερικής»
Νετανιάχου κατά ΕΕ: Παραμένει σιωπηλή όταν η Τουρκία κατέχει παράνομα τη μισή Κύπρο
Μήνυμα Μαδούρο μέσα από τη φυλακή: Ο Θεός θα μεριμνήσει, η Βενεζουέλα θα αναγεννηθεί