ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γαλλία κατέγραψε μέσα σε ένα 24ωρο περίπου 88.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19, τον υψηλότερο αριθμό από την έναρξη της πανδημίας, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των νεκρών.
«Τα σημερινά στοιχεία δεν είναι καλά», παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν μιλώντας σε δημοσιογράφους. Ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «να αλλάξουν σύντομα» τα μέτρα που ισχύουν στη χώρα.
Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι το τελευταίο 24ωρο πέθαναν σε νοσοκομεία 179 ασθενείς. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 3.208 άνθρωποι, 61 περισσότεροι από χθες.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ελπίζει ότι η εκστρατεία χορήγησης της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου θα συμβάλει στη συγκράτηση του πέμπτου κύματος της πανδημίας. Στόχος του είναι να αποφύγει να επιβάλει σκληρά, περιοριστικά μέτρα αν και η γαλλική κυβέρνηση λέει ότι θα εξεταστούν όλες οι επιλογές για να αντιμετωπιστεί η ταχεία επιδείνωση της κατάστασης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Βρετανία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων με σχεδόν 120.000 μολύνσεις μέσα σε ένα 24ωρο
Μάριος Θεμιστοκλέους: Πόσοι έχουν εμβολιαστεί για την τρίτη δόση
Βέλγιο: Κλείνουν τρεις χριστουγεννιάτικες αγορές στις Βρυξέλλες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κακοκαιρία Byron: Μήνυμα 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα σε Κεντρική Μακεδονία
- Ισραήλ: Αντιπροσωπεία στο Κάιρο για συνομιλίες για την επιστροφή της σορού του τελευταίου ομήρου
- Γερμανία: Ζήτημα κομματικής πειθαρχίας έθεσε ο Μερτς ενόψει της ψήφισης του συνταξιοδοτικού
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένταση μεταξύ Μαγειρία και Κωνσταντοπούλου