ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τασούλας: Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης αποτελεί μια από τις απλούστερες αλλά πιο αποτελεσματικές πράξεις πρόληψης
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σήμερα λαμβάνονται καθυστερημένα και δεν επαρκούν. Δεν μπορούν να ανακόψουν αποφασιστικά την διάδοση του ιού, καθώς δεν συνοδεύονται από σχεδιασμό για την αύξηση των εμβολιασμών, την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ και την προετοιμασία του συστήματος να αντιμετωπίσει το πέμπτο κύμα της πανδημίας που είναι προ των πυλών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, όσον αφορά τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο το πρωί.
«Είναι ώρα η ατολμία, η καθυστέρηση και ο φόβος του πολιτικού κόστους να πάψουν να υπαγορεύουν αποφάσεις που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές, την υγεία και το εισόδημα των πολιτών. Εμβολιασμοί, ενίσχυση του ΕΣΥ, αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, επιδημιολογική παρατήρηση με διενέργεια rapid και pcr test και αποτελεσματική ιχνηλάτηση, είναι αναγκαία για την αναχαίτιση του νέου κύματος πανδημίας», τονίζει η παράταξη.
Διαβάστε επίσης:
Όλα τα νέα μέτρα: Από αύριο μάσκα παντού – Απαγορεύονται δημόσιες εκδηλώσεις (upd)
Οικονόμου σε Τσίπρα: Συμπορευόμαστε με τους επιστήμονες–Δεν κλείνουμε το μάτι σε επιζήμιες απόψεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η πρόεδρος Μαρία, ο πιανίστας Φαραντούρης, το μοντέλο Στέφανος, τα σκουπίδια του Βαρουφάκη και ένα πλοίον ταξιδεύον
- Καιρός: Ξεκινά η «ψυχρή εισβολή» με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα χιονίσει
- Γρίπη: Τι συμβαίνει και γέμισαν τα νοσοκομεία – Αύξηση και σε θανάτους
- Πόσο θα (μας) κοστίσει η Eurovision, μάχη για 2 στην ΕΡΤ3, τι συμβαίνει τελικά με την MRB και τον Δέτση, τι αλλάζει ο Κυριακού στον ΑΝΤ1 και το ρεκόρ της Χίμαιρας