ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η αλλαγή του νομικού πλαισίου, όσον αφορά τη χορήγηση της φαρμακευτικής ουσίας «ναλοξόνη», του μοναδικού αντιδότου για τις περιπτώσεις υπερδοσολογίας οπιοειδών, ήταν το αντικείμενο συνάντησης του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της υφυπουργού, Ζωής Ράπτη με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Αθανάσιο Θεοχάρη και τον πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ Χρήστο Λιάπη.
Εδώ και χρόνια, η διεύρυνση της χρήσης της ναλοξόνης αποτελεί πάγιο αίτημα των χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών και των Φορέων και των Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο, με σκοπό την άμεση και αποτελεσματικότερη παροχή φροντίδας στους ουσιοεξαρτώμενους.
Το αίτημα αυτό ικανοποιήθηκε με την υπογραφή Υπουργικής Απόφασης, η οποία καθορίζει τις προϋποθέσεις χορήγησης, συνταγογράφησης και διάθεσης της ναλοξόνης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δραματική επιστολή ακτοπλόων σε Μητσοτάκη – Κικίλια: Ζημιές 25 εκατ. ευρώ τον μήνα από τα καύσιμα – Οι 3 προτάσεις τους
- ΕΥΔΑΠ: Ολη η αλήθεια με τα υδρόμετρα – Ο διαγωνισμός των 350 εκατ., τα διλήμματα και οι εκκρεμότητες
- Φώτης Γιόφτσιος: Πάνω από το 25% έχει αυξηθεί το κόστος κατασκευής – Προθεσμίες εξπρές δίνουν οι προμηθευτές
- Γιάννης Γρατσώνης (BSH Hellas): Πού «βλέπει» ανάπτυξη – Τα best sellers και το στοίχημα των στεγνωτηρίων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.