• ΑΒ Βασιλόπουλος: Ιατρικός εξοπλισμός νέας γενιάς, αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ, υποστηρίζει περισσότερες από 30 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

    Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

    ΥΓΕΙΑ

    ΑΒ Βασιλόπουλος: Ιατρικός εξοπλισμός νέας γενιάς, αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ, υποστηρίζει περισσότερες από 30 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

    • NewsRoom

    Η έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης έχει αποκτήσει διαφορετικό νόημα τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία, κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε. Σε αυτές τις συνθήκες, αλλάξαμε ως καταναλωτές. Άλλαξε, όμως, και ο ρόλος των επιχειρήσεων.

    Πλέον, η κοινωνική αλληλεγγύη αποκτά άλλη διάσταση, και άλλη βαρύτητα. Η κοινωνία «διεκδικεί» από τον επιχειρηματικό κόσμο ένα διευρυμένο κοινωνικό αποτύπωμα που δίνει «λύσεις» σε όλα όσα την απασχολούν και ανταποκρίνεται στις ανάγκες, τις τάσεις και τις αξίες που επαναπροσδιορίστηκαν μέσα από την κρίση της πανδημίας.

    Και σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, υπήρξαν επιχειρήσεις που πραγματικά συνέβαλαν με όποιον τρόπο μπορούσαν στη διαχείριση και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος, που σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας έχει σταθεί στο πλευρό όσων είχαν περισσότερο ανάγκη, με έκτακτες δωρεές 4 εκατ. ευρώ προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, Δήμους, φορείς και εργαζόμενους.

    Κι ενώ οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας δοκιμάζονται με τις αυξανόμενες εισαγωγές περιστατικών Covid-19, ο ιατρικός εξοπλισμός νέας γενιάς, αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ, έχει ήδη τοποθετηθεί και βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία στη νέα, υπερσύγχρονη πτέρυγα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», για να καλύψει κρίσιμες ανάγκες για περισσότερες από 30 κλίνες ΜΕΘ.

    Είναι δεδομένο, ότι η δωρεά της ΑΒ Βασιλόπουλος, θα αφήσει μια παρακαταθήκη ακόμη και μετά το τέλος της πανδημίας, καθώς ο εξοπλισμός θα αξιοποιηθεί για να αναβαθμίσει συνολικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του ΕΣΥ.

    Συγκεκριμένα, το «πακέτο εξοπλισμού» περιλαμβάνει:

    • 30 monitors υψηλής τεχνολογίας για τις ΜΕΘ
    • 3 κεντρικούς σταθμούς διαχείρισης / παρακολούθησης των monitors
    • 1 Ψηφιακό φορητό ακτινολογικό μηχάνημα νέας γενιάς με αξιοποίηση τεχνητής νοημοσύνης
    • 2 υπερσύγχρονα φορητά συστήματα Υπερηχοτομογραφίας
    • 10 Καρδιογράφους νέας γενιάς, και
    • Λογισμικό διασύνδεσης και διαχείρισης καρδιολογικών δεδομένων

    Το πρότυπο σύστημα διαχείρισης δεδομένων μέσω των καινοτόμων λειτουργιών του, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, δίνει νέες, πρωτοποριακές δυνατότητες στις ΜΕΘ, επιταχύνοντας, μεταξύ άλλων, τη μελέτη και τις επιστημονικές αποφάσεις για ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση.

    Ακόμα, με το λογισμικό διαχείρισης καρδιολογικών ιατρικών δεδομένων, ένα από τα πρώτα που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» συγκεντρώνουν και αναλύουν ψηφιακά τα καρδιολογικά δεδομένα, και παρακολουθούν καθημερινά την εξέλιξή τους.

    Με αυτόν τον τρόπο, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ αποδεικνύει έμπρακτα ότι νοιάζεται για όλα όσα απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Και είναι εκεί όποτε υπάρχει ανάγκη. Με πράξεις φροντίδας για τον Άνθρωπο. Με πράξεις φροντίδας που κάνουν τη διαφορά στις ζωές τους.

    ΑΒ Βασιλόπουλος