ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην τελική τους φάση περνούν δύο συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα (ΣΔΙΤ) αξίας 682 εκατ. ευρώ που αφορούν οδικά έργα κομβικής σημασίας και δημοπρατούνται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Πρόκειται για το Flyover της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης και τον οδικό άξονα Καλαμάτα Πύλος-Μεθώνη, τα οποία και αφορούν project-σημαίες του Υπουργείου.
Οι διαγωνισμοί έχουν ήδη πυροδοτήσει το ενδιαφέρον κατά κύριο λόγο από την πλευρά των μεγάλων ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών, αλλά και από ορισμένους ξένους «παίκτες».
Χωρίς αμφιβολία ο τεχνικός κόσμος θα έχει στραμμένο το βλέμμα του προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς η επιχειρηματική μάχη για την επικράτηση αναμένεται να είναι ισχυρή.
Στο ανοικτό μέτωπο των διεκδικητών συγκαταλέγονται: ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ του Γιώργου Περιστέρη, η Mytilineos του Ευάγγελου Μυτιληναίου, η Ελλάκτωρ, ελεγχόμενη από τους Ολλανδούς της Regeborgh, ο Όμιλος της ΑΒΑΞ με βασικό μέτοχο τον Χρήστο Ιωάννου, και η Intrakat του Σωκράτη Κόκκαλη με διευθύνοντα σύμβουλο τον Πέτρο Σουρέτη.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! ? https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το Ισραήλ επανακκινεί το κοίτασμα φυσικού αερίου Karish μετά την εκεχειρία ΗΠΑ–Ιράν
- Στο «κόκκινο» η κίνηση στην Αθηνών–Κορίνθου για την έξοδος του Πάσχα
- ΝΑΤΟ: Έτοιμο να συμβάλει σε μια πιθανή αποστολή στα Στενά του Ορμούζ
- Ισραήλ: Νέα προειδοποίηση για πλήγμα κατά της Χεζμπολάχ σε συνοικίες στη νότια Βηρυτό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.