ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ξεκινούν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου. Σε ισχύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας.
Στο επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας περιλαμβάνονται προληπτικοί έλεγχοι τόσο ατόμων -οι οποίοι θα καταλήγουν σε προσαγωγές ή συλλήψεις εάν κριθεί αναγκαίο- αλλά και κτηρίων που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια για επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.
Σε κλοιό ασφαλείας, επί 24ωρου βάσεως, μπαίνουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στα Εξάρχεια
Παράλληλα, αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει και σε κυβερνητικά κτήρια και πρεσβείες για την αποτροπή τυχόν καταδρομικών επιθέσεων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.
Ήδη έχουν ξεκινήσει καλέσματα σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Όπως κάθε χρόνο, ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, θα δίνει τόσο το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και τα drones, ενώ και φέτος σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»), τα οποία θα επιχειρήσουν σε περίπτωση που ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.
Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι, λόγω της πανδημίας, είχαν απαγορευθεί, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, τεσσάρων και πλέον ατόμων.
Σε σύσκεψη που είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στις 8 Νοεμβρίου, με τους πρυτάνεις απηύθυνε έκκληση για αποφυγή εντάσεων προκειμένου να τιμηθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου με ειρηνικό τρόπο.
Διαβάστε ακόμη:
Σε δημοπρασία ρακέτα του Τσιτσιπά και φανέλες Μπουρούση-Παππά για τα χειρουργεία της Ιωάννας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ά. Γεωργιάδης στο Mononews: Οι νοσηλευτές η πρώτη προτεραιότητα για το 2026, τι είπε για το clawback
- Η ώρα του ΚΜ για το Σύνταγμα, τι δείχνουν τα focus του Μαξίμου, το ευχαριστώ στον Παπασταύρου, το αντάμωμα των πρώην και τι άλλαξε στα τρένα
- Τι συμβαίνει με 3Ε και RealCons, το Βατερλό και τα χάπια του Βακάκη, το placement της ΕΥΔΑΠ και o άμπαλος Σαχίνης, το deal των ΕΑΣ, οι σίγουροι του ανασχηματισμού, η ξεκούραση του Παπασταύρου, το κάλεσμα του Τσουκαρίδη και το πάρτι του Τρύφωνος
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό μήνυμα για την Συνταγματική Αναθεώρηση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.