ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μέσα στους επόμενους μήνες θα αρχίσουν να βλέπουν την κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος οι Έλληνες πολίτες, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.
Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, η ενεργειακή κρίση εντάθηκε το μήνα Οκτώβριο και η κυβέρνηση ήρθε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυξάνοντας την επιδότηση στα 39 ευρώ για τις πρώτες κιλοβατώρες.
Μάλιστα τόνισε ότι η επιδότηση ανά κιλοβατώρα φτάνει τα 13 λεπτά, όταν η συνολική αξία της κιλοβατώρας που πλήρωνε το ελληνικό νοικοκυριά ήταν μόλις 11 λεπτά.
«Η επιδότηση που δίνουμε τώρα ανά κιλοβατώρα ξεπερνά τη συνολική αξία την συνολική αξία του ρεύματος που πλήρωνε ένα νοικοκυριό πριν την ενεργειακή αύξηση» εξήγησε.
Επισήμανε δε ότι η επιδότηση αφορά όλους τους παρόχους και δεν εξαρτάται από ποιον πάροχο επέλεξε κάθε νοικοκυριό, ενώ επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις όσο χρειαστεί και αξιολογώντας τα δεδομένα κάθε μήνα.
Διαβάστε ακόμη:
Έρευνα mononews: Ποιο είναι το φθηνότερο τιμολόγιο ρεύματος χωρίς ρήτρες–Τι θα γίνει από το 2022
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κακοκαιρία ” AGNΕTA” : Μήνυμα του 112 σε Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Παξούς, Αντίπαξους και Διαπόντια Νησιά
- FIFA: Ανοίγει τον «φάκελο» του σχεδίου των 20 δισ. δολαρίων υπό την πίεση της UEFA
- Wall Street: Oracle και Anthropic έφεραν νέα πίεση στις τεχνολογικές μετοχές – Στο -1% έκλεισε ο Nasdaq
- Τραμπ: Το Ιράν θέλει άμεσα συμφωνία – Αισιόδοξος και ο Βανς
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.