ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ακόμη 1.544 επιχειρήσεις τουρισμού εντάχθηκαν στη Δράση «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», του ΕΣΠΑ 2014-2020, σύμφωνα με απόφαση που υπεγράφη από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Με την απόφαση αυτή, δεύτερη κατά σειρά, διατίθενται στις επιχειρήσεις του τουρισμού πρόσθετοι πόροι 55,9 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικά πόροι που θα διατεθούν στον κλάδο ανέρχονται στα 253,9 εκατ. ευρώ.
Εκταμιεύθηκαν συνολικά 72 εκατ. ευρώ
Ο αριθμός των μέχρι σήμερα ενταγμένων επιχειρήσεων τουρισμού ανέρχεται στις 2.428 επιχειρήσεις, με την διαδικασία της αξιολόγησης να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Σημαντικός είναι ο ρυθμός προόδου των χρηματοδοτήσεων, καθώς το ποσό που ήδη έχει εκταμιευτεί προς τις δικαιούχες επιχειρήσεις υπερβαίνει τα 72 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα υπεγράφη η 5η τροποποίηση της Απόφασης έγκρισης αιτήσεων χρηματοδότησης που υποβλήθηκαν στην Δράση Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), του ΕΣΠΑ 2014-2020.Με την απόφαση αυτή εντάσσονται 151 αιτήσεις / επιχειρήσεις συνολικής εγκεκριμένης επιχορήγησης 1.3 εκατ. ευρώ. Πλέον, οι συνολικές εγκρίσεις ανέρχονται σε 1.042 συνολικής εγκεκριμένης επιχορήγησης 9.9 εκατ. ευρώ.
Κεντρικός πυλώνας της πολιτικής του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του αρμόδιου Υπουργού κ. Άδωνη Γεωργιάδη, του αρμόδιου Υφυπουργού, κ. Γιάννη Τσακίρη και του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ&ΤΣ, κ. Γιώργου Ζερβού, είναι η στήριξη της λειτουργίας των ΜμΕ και η ομαλότερη ένταξή τους στην μετά Covid-19 εποχή και πραγματικότητα. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στάρμερ στο Μόναχο: Η Ευρώπη είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας, πρέπει να είναι έτοιμη να πολεμήσει αν χρειαστεί
- Νίκος Δένδιας: Επίσκεψη στη Διοίκηση Κέντρων Μονάδων Εφοδιασμού Στρατού
- Φον ντερ Λάιεν στο Μόναχο: Έφτασε η ώρα για μια νέα, χωρίς ταμπού, στρατηγική ασφάλειας στην Ευρώπη
- Αποχωρούν αγρότες και τρακτέρ από το Σύνταγμα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.