ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάλλος», με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως το μεσημέρι της Παρασκευής 15/10, ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης και έως το πρωί της Παρασκευής αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου, καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.
Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής, ενώ από σήμερα το απόγευμα έως αύριο το πρωί κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.
Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 6-7 μποφόρ, ενώ στον Θερμαϊκό και στις Σποράδες από βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα
Επείγουσα ειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα απέστειλε στους πολίτες, στις 12:15, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με την ειδοποίηση, το υπουργείο καλεί τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή μπορεί να πλημμυρίσουν.
Παράλληλα, απέστειλε link με οδηγίες προστασίας.

Διαβάστε επίσης:
Καιρός: Με άγριες διαθέσεις ο «Μπάλλος» – Πότε θα χτυπήσει την Αττική
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συνεδριάζει την Τρίτη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής
- Στη Σούδα κατέπλευσε το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford.
- Βρετανία: Σχεδιάζει μπλόκο στις χορηγίες ομάδων από στοιχηματικές που δεν έχουν αδειοδοτηθεί
- Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο θα βρει ένα μέσο για να πάρει τη «λάθος απόφαση» για την Κίνα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.