ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, μετά τη νέα ολιγοήμερη παράταση που είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών.
Μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί 6 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις.
Εκκρεμεί η υποβολή ποσοστού μικρότερου του 5% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων, ενώ ο ρυθμός υποβολής είναι ιδιαίτερα αυξημένος το τελευταίο διήμερο, φθάνοντας περίπου τις 100.000 δηλώσεις ημερησίως.
Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της πρώτης και της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 17 Σεπτεμβρίου και η καταβολή της τρίτης δόσης έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 6,2 εκατ. φορολογικές δηλώσεις, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ:
- 1 στους 3 φορολογούμενους έχουν λάβει χρεωστικά εκκαθαριστικά ύψους 2,6 δις ευρώ, με το μέσο φόρο να διαμορφώνεται στα 932 ευρώ,
- σχεδόν 2 στους 10 φορολογούμενους θα έχει επιστροφή φόρου και
- 1 στους 2 έχουν πάρει στα χέρια τους μηδενικό εκκαθαριστικό σημείωμα.
Τροποποιητικές δηλώσεις
Σήμερα εκπνέει η προθεσμία και για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων χωρίς πρόστιμα.
Όσοι φορολογούμενοι έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχουν λάθη ή παραλείψεις στη φορολογική δήλωση που έχουν ήδη υποβάλει στο Taxisnet, θα πρέπει να διορθώσουν ή να συμπληρώσουν τη φορολογική τους δήλωσης χωρίς να κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, αν η τροποποιητική δήλωση υποβληθεί έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, τότε ο φορολογούμενος αποφεύγει το πρόστιμο των 100, 250 ή 500 ευρώ.
Η εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης που έχει γίνει με τα αρχικά δεδομένα, θα ακυρωθεί και θα γίνει νέα εκκαθάριση με τα νέα στοιχεία και ο φόρος θα προσδιοριστεί με βάση τα οριστικά εισοδηματικά ή τεκμαρτά δεδομένα.
Αν όμως ο φορολογούμενος υποβάλει εκπρόθεσμα τη φορολογική δήλωση και στη συνέχεια υποβάλει την τροποποιητική τότε στην περίπτωση αυτή δεν θα αποφύγει το πρόστιμο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ» του Βίκτορος Ουγκό
- Αττική Οδός: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών βαριάς συντήρησης και ασφαλτόστρωσης
- Αίγυπτος: «Μόνο ο Τραμπ μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο», λέει ο Σίσι – Προειδοποιεί για πιθανή τιμή πετρελαίου πάνω από 200 δολάρια
- Αντώνης Ρέμος: Το συγκινητικό «αντίο» στη Μαρινέλλα και η αναφορά στον Καζαντζίδη (video)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.