ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε απόψε ότι μια νέα επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι «πολύ πιθανόν» να συμβεί «εντός των επόμενων 24-36 ωρών».
Σε ανακοίνωσή του, μετά τη συνάντηση που είχε με τους συμβούλους του σε θέματα ασφάλειας, ο Μπάιντεν ανέφερε ότι οι στρατιωτικοί διοικητές τον ενημέρωσαν για την πιθανότητα μιας τέτοιας επίθεσης μέσα στις επόμενες ώρες. «Τους έδωσα οδηγίες να λάβουν κάθε δυνατό μέτρο δίνοντας προτεραιότητα στην προστασία της (αμερικανικής) δύναμης», σημείωσε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος υπενθύμισε ότι η κατάσταση επί του πεδίου στο Αφγανιστάν εξακολουθεί να είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη» και διαβεβαίωσε ότι το πλήγμα εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν (ISIS-K) δεν θα είναι το τελευταίο. «Θα συνεχίσουμε να καταδιώκουμε όποιο πρόσωπο εμπλέκεται σε αυτήν την ειδεχθή επίθεση και θα το κάνουμε να πληρώσει», πρόσθεσε.
Διαβάστε επίσης
Οι σύμβουλοι ασφάλειας προειδοποίησαν τον Μπάιντεν για πιθανή νέα τρομοκρατική επίθεση στην Καμπούλ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Η δεύτερη φάση της συμφωνίας για τη Γάζα «ξεκινά τώρα»
- Αλ Σάρα: Επίσκεψη στη Ρωσία- Στο επίκεντρο οι ρωσικές βάσεις στη Συρία και η παράδοση του Άσαντ στη Δαμασκό
- Πάουελ: Η Fed ενδέχεται να σταματήσει τη μείωση του ισολογισμού τους προσεχείς μήνες
- Γαλλία: «Ανάσα» από τους Σοσιαλιστές σε Λεκορνί – Δεν θα ψηφίσουν πρόταση μομφής
