ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο πλευρό των πυρόπληκτων στέκεται και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο που διέθεσε, σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, συνολικά 150 κλίνες της φοιτητικής εστίας της πόλης της Κέρκυρας για τη φιλοξενία πληγέντων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ακαδημαϊκού ιδρύματος, «η καταστροφή των τελευταίων ημερών επηρεάζει τη ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας, αλλά και δημιουργεί άκρως δυσμενείς και περιβαλλοντικές συνέπειες για τις τωρινές αλλά και τις επόμενες γενιές. Αναδεικνύει, δε, τη σημασία της αναθεώρησης της περιβαλλοντικής διαχείρισης και πολιτικής σε εθνικό επίπεδο, αλλά και τον εξίσου σημαντικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η επιστημονική κοινότητα σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας.
Απέναντι σε αυτήν την καταστροφή ανυπολόγιστων διαστάσεων, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συμβάλλει -σε πρώτη φάση- στην προσπάθεια στήριξης των πυρόπληκτων, έχοντας ήδη διαθέσει από τις 6 Αυγούστου και σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συνολικά 150 κλίνες της φοιτητικής εστίας της πόλης της Κέρκυρας για τη φιλοξενία πληγέντων, ενώ διερευνώνται σε ιδρυματικό επίπεδο τρόποι για τη στήριξη των πυρόπληκτων φοιτητών που φοιτούν στο ίδρυμα κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος».
«Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ανταποκρινόμενο με τρόπο ουσιαστικό στις ανάγκες της κοινωνίας, όπως αυτές διαμορφώνονται ακόμα και υπό έκτακτες συνθήκες, έχει θέσει σε διαθεσιμότητα αυτές τις κλίνες, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, για τη στέγαση των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας, ενώ παράλληλα, εξετάζονται ήδη και σύντομα θα ανακοινωθούν πρόσθετες ιδρυματικές πρωτοβουλίες στήριξης των πυρόπληκτων φοιτητών που σπουδάζουν στο πανεπιστήμιό μας, με έμφαση στον τομέα των υπηρεσιών φοιτητικής μέριμνας, όπως για παράδειγμα τη δωρεάν σίτιση», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέας Φλώρος.
Την ίδια ώρα, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, όπως ανακοινώθηκε, διά του επιστημονικού και ερευνητικού δυναμικού του, είναι έτοιμο να συνδράμει στην πολυδιάστατη αντιμετώπιση των άμεσων και έμμεσων συνεπειών των πυρκαγιών, αλλά και στον σχεδιασμό διαδικασιών πρόληψης και προστασίας των πολιτών από φυσικές καταστροφές.
Διαβάστε επίσης:
ΙΣΑ: Ενεργοποιήθηκε η γραμμή 1110 για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στους πυροπαθείς
Οδηγίες για προστασία του αναπνευστικού από έκθεση σε καπνό
Καιρός: Πιθανότητα βροχής σε κεντρική και βόρεια Εύβοια σήμερα – Κορυφώνεται το κύμα ζέστης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χορμόβα (ΔΥΠΑ): Πάνω από 260.000 ωφελούμενοι στην αγορά εργασίας
- Φυσικές καταστροφές: Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο για τη χορήγηση στεγαστικής αρωγής
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν ανοιχτά τον Νετανιάχου – «Θα τον κυνηγήσουμε και θα τον σκοτώσουμε»
- Υπερταμείο: Ανοίγει ο δρόμος για τα σιδηροδρομικά έργα ΣΚΑ-Οινόη και Μουριές-Προμαχώνας ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.