ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι περισσότερες δασικές πυρκαγιές στη Τουρκία, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο 4 ανθρώπων και οδήγησαν στην εκκένωση δεκάδων χωριών, έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές της χώρας.
«Οι 57 από τις 71 πυρκαγιές στο σύνολο της χώρας έχουν τεθεί υπό έλεγχο», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Γεωργίας Μπεκίρ Πακντεμιρλί.
Μέτωπα φωτιάς, που ξέσπασαν από την Τετάρτη στα δάση του Μαναβγκάτ, της Αλάνιας, των Αδάνων, της Μερσίνης, της Αλικαρνασού και της Μαρμαρίδας, κοντά σε τουριστικά θέρετρα της νότιας Τουρκίας, έφθασαν γρήγορα σε κατοικημένες περιοχές λόγω των θυελλωδών ανέμων.
Από τις πυρκαγιές έχασαν τη ζωή τους 4 άνθρωποι και σχεδόν 200 τραυματίστηκαν.
Δεκάδες σπίτια, καλλιέργειες και στάβλοι σε πολλά χωριά έγιναν στάχτη.
«Σημειώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη νύχτα. Δεν μπορέσαμε να κοιμηθούμε λόγω του άγχους. Ξυπνήσαμε με μια βροχή στάχτης», αφηγήθηκε σε έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου ο Γκουλίν Ντεντέ Τεκίν, ο οποίος αναγκάστηκε να φύγει από το ξενοδοχείο του, το οποίο απειλούσαν οι φλόγες, στη Μαρμαρίδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις: Ζητά την άρση ασυλίας σε 11 εν ενέργεια βουλευτές
- Πάνος Λασκαρίδης: Συνεργασία της Laskaridis Shipping και του Πανεπιστημίου Κρήτης
- Όλγα Κεφαλογιάννη: Όλες οι γυναίκες έχουμε βιώσει την ανισότητα (βίντεο)
- Στενά του Ορμούζ: Δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από δύο βλήματα κοντά στο Κατάρ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.