• Business

    Δ. Μίχαλος: Επέκταση αλλά με… μέτρο για τη Diligent Holdings

    Δημήτρης Μίχαλος, εφοπλιστής Diligent Holdings


    Συνεχίζει την επέκταση του στόλου της η ναυτιλιακή Diligent Holdings, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Δημήτρη Μίχαλου, καθώς ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην εξαγορά ενός φορτηγού πλοίου μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου τύπου handysize. Ωστόσο, η διοίκηση της εταιρείας, ούσα επιφυλακτική, ανακοίνωσε ότι δεν αναμένεται να πραγματοποιήσει άλλη εξαγορά καθώς η αστάθεια στην αγορά αποτελεί αποθαρρυντικό παράγοντα.

    Συγκεκριμένα, η Diligent Holdings ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε το φορτηγό πλοίο Aroma (χωρητικότητας 28,500-dwt και κατασκευής 2009) από μια εταιρεία ιαπωνικών συμφερόντων και σκοπεύει παράλληλα να το μετονομάσει “Aroma 2”. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Φίλιππος Καπετανόπουλος – ο οποίος είναι επικεφαλής της ναυτιλιακής – στο TradeWinds, η εξαγορά κυμάνθηκε στο ποσό των 6,5 εκατ. δολαρίων και αποτέλεσε την τρίτη προσθήκη στο στόλο της Diligent για το έτος 2016.

    aroma diligent
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου “Aroma” που εξαγόρασε η Diligent Holdings είναι χωρητικότητας 28.500-dwt και κατασκευής του έτους 2009

    Η απόκτηση του Aroma αυξάνει το στόλο της ναυτιλιακής στα 4 φορτηγά πλοία τύπου handysize, τα οποία όλα έχουν κατασκευαστεί σε ιαπωνικά ναυπηγεία μεταξύ των ετών 2002 και 2009. Παρόλα αυτά, δεδομένων των συνθηκών, η διοίκηση έχει αποφασίσει να απέχει από τις εξαγορές πλοίων μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση της αγοράς. Ο κ. Καπετανόπουλος επεσήμανε σχετικά στο TradeWinds ότι “Θα το σκεφτούμε πολύ προσεκτικά προτού προβούμε σε νέα επεκτατική κίνηση. Η αγορά ήδη είναι πολύ εύθραυστη και θα περιμένουμε να δούμε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν τα πράγματα”.

    Και αυτό γιατί η ναυτιλιακή του κ. Μίχαλου το τρέχον έτος έδειξε να επωφελείται αρκετά από τις χαμηλές τιμές των πλοίων που επιβάλλουν οι συνθήκες που επικρατούν στην αγορά και η διοίκηση έσπευσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν. Έτσι, οδηγήθηκε σταδιακά στην δημιουργία ενός στόλου που αποτελείται από τέσσερα φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη στιγμή της ίδρυσής της μέχρι και τις αρχές του 2016, η Diligent δραστηριοποιούνταν στην αγορά με ένα πλοίο.

    infinity k diligent
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου “Infinity River” θα μετονομαστεί σε “Infinity K” κατόπιν της εξαγοράς του από τη Diligent Holdings

    Πιο αναλυτικά, το Μάρτιο η ναυτιλιακή εξαγόρασε το φορτηγό πλοίο Doris (χωρητικότητας 28.400-dwt και κατασκευής 2008) καταβάλλοντας περισσότερα από 6 εκατ. δολάρια, ενώ το μετονόμασε σε “Geki Star”. Την κίνηση αυτή ακολούθησε δύο μήνες αργότερα το Μάιο, η εξαγορά του Infinity River (κατασκευής 2008) για το ποσό των 5,1 εκατ. δολαρίων, το οποίο κατόπιν μετονομάστηκε σε “Infinity K”. Σημειώνεται ότι όλα τα πλοία ανήκαν πριν σε εταιρείες ιαπωνικών συμφερόντων.

    Η ναυτιλιακή Diligent Holdings δραστηριοποιείται στις μεταφορές ξηρού φορτίου και ιδρύθηκε το 2011 από τον επιχειρηματία Δημήτρη Μίχαλο, ο οποίος διατελεί από τον Ιανουάριο του 2012 διευθύνων σύμβουλος. Ο κ. Μίχαλος παράλληλα είναι γενικός διευθυντής του τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείου President στους Αμπελόκηπους των Αθηνών από το 2003, ενώ έδρα της εμφανίζεται να είναι το ίδιο το ξενοδοχείο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σ. Τοπούζογλου: Ισχυροποιεί το στόλο της Prime Marine με 18 εκατ. δολ.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκπληξη από τον εφοπλιστή Κ. Λεντούδη: Προχωρά σε επιθετική εξαγορά πλοίων από εταιρία που χρεοκόπησε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νικόλας Μαρτίνος: η νέα στρατηγική κίνηση της Thenamaris



    ΣΧΟΛΙΑ