Η Ιαπωνική εταιρεία για να μειώσει το ενεργειακό της αποτύπωμα προχώρησε σε εγκατάσταση πάνελ στο εργοστάσιο της Χιροσίμα.
Στα πλαίσια των συνεχών και συντονισμένων ενεργειών να προωθήσει τις πράσινες τεχνολογίες στις μονάδες παραγωγής και στα γραφεία, η Mazda Motor Corporation ανακοίνωσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις κεντρικές εγκαταστάσεις στη Χιροσίμα. Συνολικά τοποθετήθηκαν 2.698 πάνελ στην οροφή των κεντρικών αποθηκών της Ουσίνα σε μία έκταση 11.000 τετραγωνικών μέτρων, και είναι τα πρώτα από μια σειρά αντίστοιχων φωτοβολταϊκών πάνελ που θα τοποθετηθούν σε όλες τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Mazda στην Ιαπωνία.
Η ηλεκτρική ενέργεια των 1,1MW που παράγεται από τους ηλιακούς συλλέκτες θα διατίθεται σε ολόκληρο το εργοστάσιο και θα χρησιμοποιείται για τη φόρτιση των μπαταριών όλων των μοντέλων EV MX-30 που παράγονται εκεί.
Η Mazda, πιστή στην εταιρική της δέσμευση να παράγει αυτοκίνητα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050, έχει ήδη ξεκινήσει να εισάγει πράσινες τεχνολογίες σε όλες τις μονάδες παραγωγής και στους χώρους εργασίας.
Για την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων στις εγκαταστάσεις της Mazda στη Χιροσίμα μπορείτε να δείτε περισσότερα στο βίντεο εδώ.
Διαβάστε επίσης:
Ακραίες δοκιμασίες για το ηλεκτρικό Ford Transit!
Στην Ελλάδα ο τελικός eSports WRC!
Lamborghini Lounge στο Πόρτο Τσέρβο!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Chevron: Νέος CFO ο πρόεδρος της New Energies Τζεφ Γκούσταβσον
- Powering Forward: Νέα διατλαντική ενεργειακή πρωτοβουλία από το GMF, το CSIS και τον Όμιλο ΔΕΗ
- ΕΛ.ΑΣ: Απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών στην Αθήνα λόγω της επίσκεψης Ρούμπιο
- Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος: Η απίστευτη κομπίνα με τις «λάθος» πληρωμές λογαριασμών κοινής ωφέλειας
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Μια βραδιά για τη Μεσόγειο στο Μονακό πριν τον γάμο του Sir Stelios, η αργυρή επέτειος του ζεύγους Τσάκος-Κριθαριώτη, μια χαρούμενη γιορτή για το Ισραήλ, τα 100 χρόνια του οίκου Βουράκης και ο συλλέκτης – ζωγράφος Βλάσης Φρυσίρας
Η προσοχή στην Metlen, o μεθοδικός Καραβίας, τι συμβαίνει με Προκοπίου και Aqua Marina, ο Ρούμπιο και η Κίμπερλι, ο εθνικός λογιστής Σταυρούλιας, το mansion του εφοπλιστή στο Ψυχικό και η διαθήκη του Πανάρα Μαρινόπουλου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.