ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Κομισιόν απέκλεισε σήμερα οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση του συμφωνηθέντος πρωτοκόλλου με τη Βρετανία για τους τελωνειακούς κανόνες μετά το Brexit στη Βόρεια Ιρλανδία, όπως ζήτησε η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπροέδρου της Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συνεχίσει τον διάλογο και να «βρει καινοτόμες λύσεις» με το Λονδίνο αλλά «στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου», «δεν θα δεχτούμε επαναδιαπραγμάτευση του πρωτοκόλλου», προειδοποίησε ο Σέφκοβιτς, υπενθυμίζοντας ότι τα μέτρα αυτά έπειτα από σκληρές διαπραγματεύσεις είχαν επικυρωθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο.
Ο Σέφκοβιτς δήλωσε επίσης έτοιμος να συναντήσει μόλις καταστεί δυνατόν τον Ντέιβιντ Φροστ, τον Βρετανό υπουργό αρμόδιο για ευρωπαϊκές υποθέσεις, για να συζητήσει το θέμα.
Διαβάστε επίσης:
Βρετανία: Νέα εμπορική συμφωνία με τη Β. Ιρλανδία στη μετά Brexit εποχή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λειψυδρία: Τέλος του 2026 ο διαγωνισμός για το μεγάλο έργο «Εύρυτος» άνω των 500 εκατ.
- Ο έκπτωτος πρίγκιπας, ο βασιλιάς θεατής και τα μοντέλα-βάζα: Η εβδομάδα μόδας του Λονδίνου δεν απογοήτευσε
- Κουτσουρέλη-Παπαρίδου: Στις δικαστικές αίθουσες η διαμάχη Unisystems-ΣΕΠΕ
- Ρωσικό πετρέλαιο: Πώς ο σκιώδης στόλος «έσωσε» τις εξαγωγές – Αυξημένοι όγκοι, αλλά λιγότερα στο ταμείο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.