• Business

    Συνδρομητική τηλεόραση Cosmote και Nova: Πιθανή αλλαγή σκηνικού στη μετάδοση της Super League

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Συνδρομητική τηλεόραση Cosmote και Nova: Πιθανή αλλαγή σκηνικού στη μετάδοση της Super League

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΟΤΕ


    Έντονες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League με την Cosmote TV να διεκδικεί να αναλάβει σημαντικό τμήμα των πιο δημοφιλών ποδοσφαιρικών αγώνων που μέχρι σήμερα μετέδιδε η Nova.

    Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι δύσκολα θα ανανεωθούν οι εμπορικές συμφωνίες των Vodafone και Windμε τη Nova για τη μετάδοση από τις τηλεοπτικές τους πλατφόρμες του Nova Sport και οι οποίες λήγουν φέτος.

    Η Nova όπως φάνηκε και από τα όσα είπε πρόσφατα απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του Τύπου η διευθύνουσα σύμβουλος της United Group (μητρική της Nova) Victoriya Boklag δεν προτίθεται να συνεχίσει με την ίδια τιμολογιακή πολιτική (8 ευρώ ανά σύνδεση) και από την άλλη πλευρά οι Vodafone και Wind δύσκολα θα δεχθούν αύξηση του κόστους τους για την συγκεκριμένη υπηρεσία.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις η Vodafone παρέχει το Nova Sport σε περίπου 70 χιλ. πελάτες της και η Wind σε περίπου 25 χιλ.

    Στη εξίσωση τώρα μπαίνει και η πιθανή μετακόμιση της μετάδοσης της Super League με τις σχετικές συμφωνίες να αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα καθώς η ποδοσφαιρική σεζόν ξεκινά τον Αύγουστο.

    Η διοίκηση του ΟΤΕ υπό τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Μιχάλη Τσαμάζ, είχε προϊδεάσει ότι πρόκειται να διεκδικήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο από τις 5 Μαΐου κατά τη ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα τριμήνου.

    Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση της Cosmote TV συζητά με τις όλες τις ΠΑΕ που δεν έχουν δέσμευση να παραμείνουν στη Nova (Άρης, ΠΑΣ Γιάννενα και Ατρόμητος) και στις οποίες περιλαμβάνονται ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ.

    Με ενδιαφέρον αναμένεται αν θα υπάρξει αντιπρόταση από τη Nova, αλλά και γενικότερα η κατάληξη των διαπραγματεύσεων, ενώ δεν αποκλείεται από τη στιγμή που δεν υφίσταται κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ποδοσφαιρικών αγώνων, όπως στο παρελθόν, κάποιες ομάδες να συμφωνήσουν με την Cosmote TVκαι κάποιες άλλες με τη Nova.

    Ανατροπή επέρχεται και στη μετάδοση του αγγλικού πρωταθλήματος (Premier League) όχι όμως από τη σεζόν που ακολουθεί, από την επόμενη (2022-25). Το πιθανότερο είναι να μετακομίσει στη Nova από την Cosmote TV μέσω κεντρικής συμφωνίας με την United καθώς τα δικαιώματα ανέλαβε εταιρεία media agency η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπραγματεύεται με την μητρική της Nova.

    Διαβάστε επίσης

    Cosmote, Vodafone, Wind απενεργοποιούν σταδιακά το 3G και ανάβουν το 5G



    ΣΧΟΛΙΑ