ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, που αποτελείτο από γκαζάκια, τοποθέτησαν άγνωστοι στις 04:10 τα ξημερώματα εξωτερικά της πολυκατοικίας που μένει ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, στο Νέο Ψυχικό.
Οι δράστες τοποθέτησαν τον μηχανισμό στην είσοδο της γκαραζόπορτας και από την ανάφλεξη, σύμφωνα με την αστυνομία, προκλήθηκε μαύρισμα στην πόρτα, καθώς και μικρές υλικές ζημιές σε δύο ΙΧ που ήταν σταθμευμένα απέξω.
Προανάκριση διενεργείται από την Κρατική Ασφάλεια, ενώ οι δράστες αναζητούνται.
Καταδίκη από την κυβέρνηση
Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, καταδίκασε την επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης: «Καταδικάζουμε την επίθεση με γκαζάκια τα ξημερώματα στην οικία όπου διαμένει ο Γιάννης Πρετεντέρης.
Η ελευθερία του λόγου και ο πλουραλισμός είναι θεμελιώδη στοιχεία της Δημοκρατίας.
Η επίθεση σε δημοσιογράφους είναι επίθεση των εχθρών της Δημοκρατίας στις παραπάνω αρχές και θέτει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι».
Διαβάστε ακόμη:
Σταύρος Παπασταύρου: Το παρακράτος που επιδίωξε την εξόντωση μου ηττήθηκε ολοκληρωτικά
Καμίνι ο Καναδάς – Δεκάδες νεκροί εξαιτίας του καύσωνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ε. Αγαπηδάκη: Πώς η τεχνολογία «κλειδώνει» την πρόληψη στα παιδιά – Το σχέδιο για το Doom Scrolling και τη «φτώχεια της περιόδου»
- Metlen: Μέχρι το τέλος του 2026 έτοιμες και οι έξι μοναδες στο Βόλο
- Ψηλά την ατζέντα η διαστημική στρατηγική – Εκτοξεύονται νέοι δορυφόροι, εντείνονται οι επενδύσεις
- Πλαίσιο: Νέα επένδυση 68 εκατ. ευρώ στα πρότυπα της Amazon
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.