ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κορύφωση του κύματος των πολύ υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται σήμερα, με τις συνθήκες καύσωνα σε πολλές περιοχές της χώρας να συνεχίζονται για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το Σάββατο οι μέγιστες θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά θα ξεπεράσουν τοπικά τους 41-42 βαθμούς Κελσίου.
Ακόμα και στα νησιωτικά τμήματα, λόγω και των εξασθενημένων ανέμων, οι θερμοκρασίες θα φτάσουν στο Ανατολικό Αιγαίο τους 37-38 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 36-37 και στο Ιόνιο τους 38-39.
Επιπλέον, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σήμερα στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, αλλά και στα κεντρικά ορεινά, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ αυξημένη πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.
Επισημαίνεται ότι, κατά τόπους, σε πολλές περιοχές οι επικρατούσες συνθήκες θα μπορούν να χαρακτηριστούν ως καύσωνας.
Οι εξασθενημένοι άνεμοι, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, θα αυξάνουν σε πολλές περιοχές το αίσθημα δυσφορίας, ενώ αυξημένες θα διατηρηθούν και σήμερα οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Διαβάστε ακόμη:
Καιρός: Καύσωνας και σήμερα – Πού θα σημειωθούν οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες
Γεωργιάδης: Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τις διευκολύνσεις σε εμβολιασμένους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητρώο Απογραφής Ανελκυστήρων: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποχρεωτική καταγραφή των ασανσέρ
- Παλαιό Φάληρο: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη μητέρα της 3χρονης που βρέθηκε νεκρή σε παραλία
- Η Τουρκία ανακοίνωσε θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο – Απέκλεισε το Καστελλόριζο (χάρτες)
- Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου στο My Story: Οι Σπέτσες, η easyJet και το φιλανθρωπικό ίδρυμα, τα μελλοντικά επιχειρηματικά του σχέδια και η Άρια της ζωής του
