ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έ. Χουλιάρα (AstraZeneca): Καινοτομία υπό «διωγμό» – Το χρηματοδοτικό κενό του 1 δισ. και ο κίνδυνος των αποσύρσεων
Έφθασαν σήμερα στα Σκόπια 20.000 εμβόλια AstraZeneca, τα οποία δωρίζει προς τη Βόρεια Μακεδονία η ελληνική κυβέρνηση.
Στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στη Βόρεια Μακεδονία, Ρούσσου Κούνδουρου, τα εμβόλια παρέλαβε ο υπουργός Υγείας, Βένκο Φίλιπτσε.
Την ώρα της παράδοσης των εμβολίων στο αεροδρόμιο των Σκοπίων προσγειώθηκε και το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο μετέφερε τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε χθες στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Ο Ζόραν Ζάεφ χαιρέτισε την ελληνική αποστολή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο υπεύθυνος της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Διακόπουλος, και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Ελλάδα για την αποστολή των εμβολίων.
Την παράδοση των εμβολίων που δώρισε η Ελλάδα γνωστοποίησε και ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας.
«Σήμερα παραλάβαμε 20.000 δόσεις εμβολίων AstraZeneca τις οποίες μας δώρισαν οι φίλοι μας της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτή η υποστήριξη από την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό έχει μεγάλη σημασία για εμάς, για την οποία εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης, μας υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος επέστρεψε από τις Βρυξέλλες εκείνη τη στιγμή» ανέφερε σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Βένκο Φίλιπτσε.
Εκτός της Ελλάδας, η Βόρεια Μακεδονία έλαβε δωρεές εμβολίων και από άλλες χώρες, όπως από τη Σερβία η οποία δώρισε το προηγούμενο διάστημα περίπου 50.000 εμβόλια και την Τουρκία η οποία απέστειλε την περασμένη εβδομάδα στα Σκόπια 30.000 εμβόλια.
Χθες, η Ελλάδα απέστειλε και στην Αλβανία 20.000 δόσεις εμβολίων AstraZeneca.
Διαβάστε ακόμη:
Καθησυχαστική η Λινού για AstraZeneca: Εξαιρετικά απίθανη η θρόμβωση με τη δεύτερη δόση
Βασίλης Κικίλιας για εμβόλιο AstraZeneca: «Κανονικά η β’ δόση»
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Απίστευτο: H CAF ανέτρεψε το αποτέλεσμα του τελικού στο Κόπα Άφρικα – Νικητής το Μαρόκο, τιμωρήθηκε η Σενεγάλη
- Στάσσης, Σιάμισιης, Τζαννετάκης, Καρύδας (Bloomberg): Πώς διαμορφώνονται οι ενεργειακές ισορροπίες με την κρίση στη Μέση Ανατολή
- Στη Βουλή η δεύτερη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ποιοι βουλευτές είναι στο φάκελο;
- Τηλεπικοινωνίες-Τεχνολογία: Επενδύσεις άνω των €1,3 δισ. το 2025
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.