ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συστάσεις προς τον ΑΔΜΗΕ απηύθυνε απόψε η ΡΑΕ σημειώνοντας ότι «οι θεσμικοί φορείς, ιδίως όσοι ασκούν μονοπωλιακές δραστηριότητες εγγυημένης κερδοφορίας, την οποία διασφαλίζει η ΡΑΕ δια των Αποφάσεών της για το Έσοδο, καλούνται να επικεντρωθούν στην άσκηση των καθηκόντων τους σύμφωνα με το κείμενο πλαίσιο».
Την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο φορέων προκάλεσε η επιβολή προστίμου στον ΑΔΜΗΕ για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του Δυτικού Διαδρόμου, δηλαδή της γραμμής υπερυψηλής τάσης στην Πελοπόννησο η ολοκλήρωση της οποίας έχει ανασταλεί ύστερα από δικαστική προσφυγή μοναχών της μονής των Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων για οπτική όχληση από τους πυλώνες.
Η ΡΑΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:
1. Oι Αποφάσεις της ΡΑΕ λαμβάνονται κατόπιν ενδελεχούς διερεύνησης, είναι πλήρως τεκμηριωμένες και στέρεα αιτιολογημένες, όπως άλλωστε καταδεικνύεται και από σειρά αποφάσεων του ΣτΕ.
2. Ο εμπιστευτικός χαρακτήρας των διαδικασιών και διερευνήσεων που τελούν σε εξέλιξη, καθώς και η τήρηση στάσης αναμονής από τη ΡΑΕ λόγω του δικαιώματος υποβολής Αίτησης Αναθεώρησης, δεν επιτρέπει επί του παρόντος τη δημοσιοποίηση της Απόφασης και των θέσεων της Αρχής.
3. Ως γνωστόν, η Αρχή δεν υπεισέρχεται σε ζητήματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Αντικείμενο της απόφασης ΡΑΕ αποτέλεσε η παραβίαση υποχρεώσεων που συναρτώνται με την ανάπτυξη του Συστήματος, για λόγους ευστάθειας του Συστήματος, ασφάλειας εφοδιασμού, άρσης κατάστασης συμφόρησης και στήριξης της διείσδυσης των ΑΠΕ.
4. Ο εξορθολογισμός του κόστους της Αγοράς Εξισορρόπησης, που επετεύχθη με την Απόφαση ΡΑΕ 54/2021, συνιστά το πρώτο μέτρο που έλαβε η Αρχή για την αποκατάσταση συνθηκών εύρυθμης λειτουργίας των αγορών και του ανταγωνισμού. Προφανώς, η ρυθμιστική παρέμβαση δεν εξαντλείται στη λήψη της σχετικής Απόφασης. Στόχος της ΡΑΕ είναι η αντιμετώπιση των αιτιών (αλλά και των υπαιτίων) και η θεραπεία των ανεπαρκειών των αγορών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δίκη-ορόσημο στις ΗΠΑ: Meta και Youtube κατηγορούνται ότι σχεδίασαν εθιστικές πλατφόρμες για παιδιά
- Ως και 50 εκατ. ευρώ δίνουν μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες για τον Κουλιεράκη!
- BP: Στοχεύει σε νέα μείωση κόστους, αναστέλλεται το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών
- Τραμπ: Απειλεί να μπλοκάρει το άνοιγμα γέφυρας που συνδέει τις ΗΠΑ με τον Καναδά
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.