ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να υπογράψει νέα σύμβαση εμβολίων κατά της Covid με την Pfizer και τη BioNTech, ενδεχομένως και σήμερα.
Η ΕΕ ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με τις φαρμακευτικές την περασμένη εβδομάδα και δήλωσε την Τετάρτη ότι η συμφωνία ήταν έτοιμη για υπογραφή.
Η νέα συμφωνία αφορά 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις για το 2022 και το 2023. Περιλαμβάνει ρήτρες που επιτρέπουν τη δωρεά και τη μεταπώληση δόσεων, σύμφωνα με διπλωματικό σημείωμα που έχει στην κατοχή του το Bloomberg. Προβλέπει επίσης μηνιαία προγράμματα παράδοσης και κυρώσεις για πιθανές καθυστερήσεις.
Την ίδια στιγμή, η Κομισιόν βρίσκεται σε συνομιλίες με τις Moderna, Novavax και Valneva για την περαιτέρω προμήθεια εμβολίων. Εν τω μεταξύ, οι παραδόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson προχωρούν με αργούς ρυθμούς καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για ακατάλληλες παρτίδες εμβολίου που παρασκευάστηκαν σε εργοστάσιο των ΗΠΑ.
Ωστόσο, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένει αριθμό δόσεων από όλα τα εμβόλια ικανό για να εμβολιστεί το μεγαλύτερο τμήμα των ευρωπαίων πολιτών έως τον Ιούλιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρύθμιση δανείου και ευθύνη του εγγυητή: Πότε η τράπεζα μπορεί να στραφεί εναντίον του για ολόκληρο το χρέος
- Forbes 2025: Οι σταρ που συνεχίζουν να βγάζουν εκατομμύρια μετά θάνατον
- Nobu Matsuhisa-Ρόμπερτ ντε Νίρο: Από ένα πιάτο μπακαλιάρου στην αυτοκρατορία των 900 εκατ. δολαρίων
- Χρίστος Δήμας στο mononews: Αυτά τα έργα θα αποσυμφορήσουν την Αττική – Τι θα γίνει με τον ΒΟΑΚ