ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ίδιος προτείνει άνοιγμα με ένα υπολογισμένο ρίσκο για συγκεκριμένες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους
Την εκτίμηση ότι πρέπει να ανοίξουν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους ώστε να βοηθήσει την ψυχολογία των πολιτών και να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Παίρνουμε ένα ρίσκο μήπως δουλέψει άλλο μοντέλο. Αυτή την στιγμή οι πολίτες δεν έχουν κίνητρο να ακολουθούν κανένα μέτρο Αν συνεχίσουμε έτσι μπορεί να φτάσουμε στα 5000 κρούσματα την ημέρα» δήλωσε μεταξύ άλλων και πρότεινε άνοιγμα με ένα υπολογισμένο ρίσκο για συγκεκριμένες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης πρότεινε άμεσα άνοιγμα λιανεμπορίου με ραντεβού, εστίασης, καθώς και άνοιγμα σχολείων με σκοπό την κοινωνική αποσυμπίεση των πολιτών.
Να ανοίξουμε γιατί έτσι όπως πάμε δεν πάμε καλά. Για να μειώσουμε την μετάδοση γιατί αυτό το lockdown δεν δουλεύει, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε πως αν μείνουμε έτσι θα πάνε 5.000-5.500 τα κρούσματα μέχρι τον Μάιο και θα έχουμε μια αργή μείωση όποτε τον Ιούνιο δεν θα είμαστε σε μια κατάσταση που θέλουμε.
Τόνισε πως το έξω θέλουμε δεν θέλουμε θα κάνει τεράστια διαφορά και ακόμα και αύξηση των κρουσμάτων να δούμε στην αρχή, στην συνέχεια λόγω καιρού θα δούμε βελτιωμένη εικόνα».
Αναφορικά με την αντιπαράθεση που είχε σχετικά με την άρση του lockdown στα social media με τον κ. Παυλάκη, σημείωσε πως «και οι δύο έχουμε συναισθηματική φόρτιση και πάνω σε αυτή μπορεί να πούμε κάτι παραπάνω καμιά φορά».
Διχάζει την επιστημονική κοινότητα η συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων – Οι απόψεις και τα “debates”
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δολάριο: Η επιλογή Warsh για τη FED οδηγεί το νόμισμα στην καλύτερη μέρα του από τον Ιούλιο
- Χρυσός και ασήμι καταρρέουν καθώς έντονες διακυμάνσεις ταράζουν τις αγορές μετάλλων
- Στουρνάρας: Σε πολύ ισχυρότερη θέση οι ελληνικές τράπεζες
- Επανέρχεται από 1η Φεβρουαρίου η νυχτερινή λειτουργία των σταθμών Συγγρού-Φιξ, Νέος Κόσμος και Άγιος Ιωάννης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.