ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η νόθευση των ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ και οι ελληνοποιήσεις δεν γίνονται ανεκτές. Πρακτικές που εκθέτουν τη χώρα, ζημιώνουν την εθνική οικονομία και τους συνεπείς παραγωγούς μας, θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα και απαρέγκλιτη τήρηση της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας και των προβλεπόμενων κυρώσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή την υπόθεση της νοθευμένης φέτας στην Γερμανία.
Το Υπουργείο και οι αρμόδιοι εποπτικοί φορείς προβαίνουν στους αναγκαίους ελέγχους για την προστασία των ελληνικών προϊόντων, αναφέρει η ανακοίνωση.
Αναφορικά με τις καταγγελίες εις βάρος εταιρείας παραγωγής φέτας για την διακίνησή της σε αγορά του εξωτερικού χωρίς να πληρούνται οι προδιαγραφές παραγωγής του προϊόντος επισημαίνονται τα ακόλουθα:
Το ΥΠΑΑΤ αμέσως μόλις έλαβε γνώση των καταγγελιών, τις διαβίβασε άμεσα στον ΕΛΓΟ, αρμόδιο εποπτευόμενο φορέα για την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ. Ο ΕΛΓΟ αμέσως ξεκίνησε την προβλεπόμενη ελεγκτική διαδικασία, προβαίνοντας σε επιτόπιους ελέγχους στην έδρα της εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτό, και δεδομένων των μέχρι τώρα ευρημάτων, ο ΕΛΓΟ ανακοίνωσε σήμερα την προσωρινή ανάκληση της άδειας πιστοποίησης για την παραγωγή «ΦΕΤΑ ΠΟΠ» της συγκεκριμένης εταιρείας, λόγω μη τήρησης των προδιαγραφών παραγωγής που προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Παράλληλα, ο έλεγχος εξελίσσεται και αναμένεται η έκδοση του σχετικού πορίσματος του ΕΛΓΟ.
Βούληση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ είναι η συνέχιση των ελέγχων προς πάσα κατεύθυνση διασφαλίζοντας την προστασία των Ελλήνων παραγωγών και καταναλωτών, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Διαβάστε επίσης:
Τι απαντάει η γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ για την υπόθεση με τη νοθευμένη φέτα της Γερμανία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΑΕ: Η εταιρεία συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες αρχές για την εξακρίβωση των αιτιών του ατυχήματος
- Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε Ουκρανία και Μολδαβία
- Υπ. Εσωτερικών: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων
- Θεσσαλονίκη: Μια σύλληψη για λαθρεμπόριο τσιγάρων – Εντοπίστηκαν πάνω από 100.000 τεμάχια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.