ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τράπεζα Πειραιώς: Επιτυχής τιμολόγηση του Πράσινου Ομολόγου €500 εκατ. – Συμμετοχή 120 θεσμικών επενδυτών
Προσφορές ρεκόρ ύψους 34,5 δισ. ευρώ προσέλκυσε η δεύτερη έκδοση «πράσινων» ομολόγων στην οποία προχώρησε η Γαλλία, σε μια αγορά, αυτήν της χρηματοδότησης περιβαλλοντικών έργων, όπου τα σκήπτρα εξακολουθεί να κρατά η Ιταλία.
Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, οι προσφορές ήταν περίπου 50% περισσότερες από εκείνες που είχαν υποβληθεί για την πρώτη έκδοση «πράσινου» ομολόγου από τη Γαλλία, το 2017.
Το Γαλλικό Δημόσιο, που είναι και ο μεγαλύτερος εκδότης «πράσινων» ομολόγων παγκοσμίως, φέρεται να αντλεί από το νέο ομόλογο, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό των 7 δισ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- 2025: Οι πιο επιδραστικές στιγμές και συμφωνίες που αναδιαμόρφωσαν τη μόδα και τον κλάδο πολυτελείας
- Από την ψηφιακή επιτυχία στις θεσμικές αποτυχίες του επιτελικού κράτους του Μητσοτάκη
- Οι τοπικές συρράξεις ελλοχεύουν κινδύνους για την διεθνή ναυσιπλοΐα, για τα πλοία και τα πληρώματα
- Πλειστηριασμοί: Ποδαρικό στη Μύκονο κάνει το «ηλεκτρονικό σφυρί» το 2026