ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γιατί πανηγυρίζει το Μαξίμου και τι φοβάται, οι άγρυπνοι του ΥΠΕΞ, ζωσμένη από πολεμικά η Κύπρος και τα τριαντάφυλλα της Βουλής
Προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών του για τα έκτροπα που πραγματοποιήθηκαν μετά το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας επίθεση προς του πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον πως «επενδύει στον διχασμό».
«Πιστεύω βαθιά ότι ο μόνος τρόπος για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες είναι η ενότητα και η κοινωνική ομοψυχία», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. «Στη Δημοκρατία, εγγυητής αυτής της ενότητας είναι ο πρωθυπουργός που οφείλει πάντα να ενεργεί με γνώμονα τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης».
«Δυστυχώς όμως, ο κ. Μητσοτάκης έχει αποτύχει στην αποστολή του. Απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας. Απέτυχε να συγκρατήσει τη βαθιά ύφεση στην οικονομία. Και σήμερα, έρχεται να επιστρατεύσει το ύστατο όπλο των αποτυχημένων: Τον διχασμό», δηλώνει.
Συνεχίζοντας, ο Αλ. Τσίπρας σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός «την ώρα που η ψυχραιμία και η ενσυναίσθηση θα έπρεπε να τον χαρακτηρίζουν, επιλέγει να επιτεθεί με διάγγελμα στους νέους, τους οικογενειάρχες, τους πολίτες μιας μεσοαστικής γειτονιάς των Αθηνών και φυσικά, στον ΣΥΡΙΖΑ και εμένα προσωπικά».
«Εμείς είμαστε συνηθισμένοι. Άλλωστε, το δόγμα ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ το ξανακούσαμε και όταν οι ίδιοι πάλι, έριχναν τη χώρα στα βράχια της χρεοκοπίας», συμπληρώνει ο ίδιος, τονίζοντας ότι «το θέμα μας όμως είναι οι πολίτες», ανέφερε, κάνοντας λόγο για νέους που «ξυλοκοπούνται αναίτια», «οι άνθρωποι που τρομοκρατούνται μέσα στις ίδιες τους τις γειτονιές».
«Ο ολισθηρός κατήφορος της έντασης πρέπει να τελειώσει εδώ. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα, φορώντας μάλιστα το εθνόσημο, να χτυπάει ανελέητα και να απειλεί ζωές συμπολιτών του, με την ανοχή της κυβέρνησης. Όπως και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χτυπά αστυνομικούς, με τρόπο φρικτό και απάνθρωπο», τονίζει ο κ. Τσίπρας και καλεί «τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει να επενδύει στον διχασμό. Η Ελλάδα του 2021, δεν θα επιστρέψει στη δεκαετία του 1950. Έχουμε την ευθύνη να μην το επιτρέψουμε. Έχουν την ευθύνη να μην το συνεχίσουν», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Όλοι οι Έλληνες έχουν διαπιστώσει ποιος επενδύει καθημερινά στον διχασμό»
Άμεση ήταν η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, που κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τις συνεχείς διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και για το εάν δέχεται το υγειονομικό ρίσκο.
Συγκεκριμένα η κυρία Πελώνη αναφέρει: «Όλοι οι Έλληνες έχουν διαπιστώσει και διαπιστώνουν καθημερινά ποιος επενδύει στον διχασμό και την πόλωση. Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, είναι τα έργα που μετρούν. Και τα λόγια του που τον συνοδεύουν. Το “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν” όχι μόνο δεν το ξέχασε, αλλά συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Κουνώντας το δάχτυλο, ο κ. Τσίπρας στο τέλος καταλήγει να δείχνει μόνος του τον εαυτό του.
Υ.Γ. Ακόμα περιμένουμε να πάρει θέση για τις συνεχείς διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας και για το αν δέχεται το ρίσκο που αφορά την υγεία των άλλων και όχι τη δική του».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης: Η ναυτιλιακή κληρονομιά, η επέτειος των 70 χρόνων του Ιδρύματος Ευγενίδου και η επόμενη μέρα
- Δένδιας: Στις 7 Μαρτίου 1948 τα Δωδεκάνησα επέστρεψαν στην «αγκαλιά» της Μητέρας Πατρίδας
- Αγγελούδης: Ο «Απόλλων» παραμένει ζωντανός να μας χαρίζει μοναδικές ανάσες πολιτισμού
- Τουρκία – Γ.Γκιουλέρ: «Η ευρωπαϊκή ασφάλεια είναι αδύνατη χωρίς την Τουρκία» – Μηνύματα για ΝΑΤΟ και Αιγαίο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.