• ΥΓΕΙΑ

    Κικίλιας: Δεν θέλαμε να χαθούν δόσεις εμβολίων – Σε ποιες περιοχές παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων

    • NewsRoom
    Βασίλης Κικίλιας

    Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Υγείας


    Στους εμβολιασμούς που αναβλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας αλλά και στις ενέργειες που έγιναν από τον μηχανισμό αναπλήρωσης αναγέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

    Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι οι πολίτες που έχασαν το ραντεβού τους θα ενημερωθούν με SMS στο κινητό τους τηλέφωνο. Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως εμβολιάστηκαν όσοι είχαν καταφέρει να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα παρά την κακοκαιρία, ενώ παράλληλα «έτρεξε» μια μεγάλη επιχείρηση 24 ωρών έτσι ώστε να μην χαθούν δόσεις εμβολίων που είχαν βγει από τη βαθιά κατάψυξη.

    Όπως σημείωσε έγιναν εμβολιασμοί σε πάνω από 450 τρόφιμους και εργαζόμενους στις φυλακές Κορυδαλλού, τις γυναικείες φυλακές και το νοσοκομείο του Κορυδαλλού, αλλά και πάνω από 250 φιλοξενούμενοι στη δομή των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

    «Εμβολιασμοί στις φυλακές και τις δομές έγιναν ως τις 03:00 τα ξημερώματα για να μην χαθούν δόσεις. Στην Αμυγδαλέζα εμβολιάστηκαν πάνω από 250 φιλοξενούμενοι μέχρι αργά. Στα εμβολιαστικά κέντρα και τα νοσοκομεία εμβολιάστηκαν ένστολοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί μέχρι σήμερα το πρωί. Η κρατική μηχανή λειτούργησε, έγινε προσπάθεια να προφυλάξουμε τους συμπολίτες μας αλλά και να μην χαθούν οι δόσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Σε ποιες περιοχές παρατηρείται αύξηση, παρά τη βελτίωση της συνολικής εικόνας

    Η επιδημιολογική κατάσταση σε αρκετές περιφερειακές ενότητες δείχνει αυξητική εικόνα των κρουσμάτων , ωστόσο το παρήγορο είναι ότι στις μεγάλες περιφέρειες υπάρχει μια σταθεροποίηση ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την covid-19 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Είπε χαρακτηριστικά ότι τα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε στα ακραία καιρικά φαινόμενα και στην άμεση αντίδραση ως προς τον προγραμματισμό για τον εμβολιασμό, προτάσσοντας την ασφάλεια των πολιτών όπως είπε γι αυτό αναβλήθηκαν τα ραντεβού εμβολιασμού.

    Έχει ληφθεί μέριμνα για επαναπρογραμματισμό αυτών των ραντεβού και θα αποσταλεί μήνυμα για ημέρα και ώρα εμβολιασμού στους πολίτες.

    Ο υπουργός έθεσε και ένα θέμα που έχει να κάνει με την απώλεια χιλιάδων δόσεων εμβολίου και όπως είπε μετά από συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων εμβολιάστηκαν πολίτες. Δηλαδή αυτοί που είχαν προσέλθει αλλά και σε μια επιχείρηση 24 ωρών πάνω από 400 τρόφιμοι στις φυλακές Κορυδαλλού και στο κέντρο της Αμυγδαλέζας πάνω από 250 φιλοξενούμενοι. Επίσης υγειονομικοί και στρατιωτικοί .Η κρατική μηχανή λειτούργησε είπε ο υπουργός.



    ΣΧΟΛΙΑ