ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Άγνωστος Στρατιώτης, ο Αδωνις κι ο Δένδιας, η οργή της Μαρέβας, τα ραντεβού του Greg, πώς ο Κουτσούμπας «γλεντάει» τον Αλέξη και οι αποκαλύψεις του Πατέλη
Η Γερμανία θα εμβολιάσει 10 εκατομμύρια ανθρώπους κατά του νέου κορονοϊού έως τα τέλη του πρώτου τριμήνου, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, υπεραμυνόμενη του χειρισμού της διανομής εμβολίων από την κυβέρνησή της.
Το Βερολίνο και η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχονται πυρά για τον χειρισμό της διανομής εμβολίων, με επικριτές να επισημαίνουν τον ταχύτερο ρυθμό εμβολιασμών στη Βρετανία, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ ως απόδειξη αποτυχίας της ΕΕ.
Η Μέρκελ τόνισε ότι η ΕΕ είχε δίκιο να μην επιδιώξει την έγκριση χρήσης έκτακτης ανάγκης που επέτρεψε στη Βρετανία να απελευθερώσει το πρώτο εμβόλιο για δημόσια χρήση πριν από οποιονδήποτε άλλη χώρα, καθώς ήταν κρίσιμο να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη των ανθρώπων στα εμβόλια.
«Θα μπορούσατε είτε να πείτε ότι θα είμαστε ήδη σε θέση να εμβολιάσουμε 10 εκατομμύρια ανθρώπους, χρησιμοποιώντας και τα δύο εμβόλια κατά το πρώτο τρίμηνο, είτε άλλοι θα πουν μόνο (10 εκατομμύρια) · αλλά με κάθε τρόπο ο αριθμός των εμβολιασμών θα αυξάνεται από εκεί και πέρα», είπε.
Διαβάστε επίσης:
Γερμανία: Συζητήσεις για ενδεχόμενη παράταση του lockdown
Κόντρα Γερμανίας-Γαλλίας για τον αγωγό Nord Stream 2: Επιμένει στην κατασκευή το Βερολίνο
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λιμενικό Σώμα: Ορκωμοσία 14 Αξιωματικών – Aπευθείας κατάταξης ειδικότητας Υγειονομικού, Νομικού και Οικονομικού
- Ανάλυση CNBC: Πέντε πράγματα που θέλει το Πεκίνο από τη συνάντηση Τραμπ–Σι
- Lockheed Martin: Συμφωνία ύψους 50 εκ. δολαρίων με την εταιρεία Saildrone
- Φάις Συμμετοχών: Ανακαλεί τη συγχώνευση με τη Sportswind – Επανεξέταση των όρων