ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δολοφονία 39χρονης στην Καλαμάτα: Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ. για τις αναφορές περί καταγγελίας για ενδοοικογενειακή βία
Δικογραφία για το χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σχηματίζεται από την Αστυνομία, καθώς, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, έχουν παραβιαστεί πολλές διατάξεις νόμων και αποφάσεων που αφορούν τις συναθροίσεις και τη δημόσια υγεία.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, η δικογραφία διενεργείται από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών που έχει την ευθύνη, κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα.
Αφορά την παραβίαση της πρόσφατης απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, τον νόμο για τις συναθροίσεις, καθώς δεν είχε οριστεί διοργανωτής, όπως προβλέπεται και πραγματοποιήθηκε πορεία, αλλά και για παράβαση του άρθρου 285 του ποινικού κώδικα περί δημόσιας υγείας για τον συνωστισμό.
Μετά την ολοκλήρωση της η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα, ο οποίος θα την αξιολογήσει και θα κρίνει αν θα ασκηθούν διώξεις και σε βάρος ποιων.
Διαβάστε ακόμη:
Τα στοιχεία που «κοκκίνισαν» την Αττική – Σήμερα οι αποφάσεις για τα νέα μέτρα
Ταραντίλης: Για τις εικόνες συγχρωτισμού στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο ευθύνονται όσοι επενδύουν στην τεχνητή όξυνση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΔΑΑ: Υπερκάλυψη 5,2 φορές για το ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ – Επιτόκιο 3,75%
- FED: Διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια – Βλέπει πλέον πληθωρισμό 3,6% και αύξηση επιτοκίων μέσα στο 2026
- THEON: Στο τραπέζι η εξαγορά της γαλλικής HGH με αποτίμηση στα 300 εκατ. ευρώ
- CME Group: Για πρώτη φορά αποκτά γυναίκα CEO καθώς αποχωρεί ο «θρυλικός» Τέρι Ντάφι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.