• Business

    Περίεργη δήλωση Παπαγγελόπουλου για κατάργηση της…ασυλίας σε τραπεζικούς

    • NewsRoom

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης


    Αναστάτωση προκάλεσε, σήμερα, με μια βόμβα μεγατόνων που έριξε στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές μίλησε για δικαστικά πραξικοπήματα που δεν πρόκειται να ανεχθεί η κυβέρνηση. «Αυτή η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στην ασυλία που υπάρχει. Επειδή, το τελευταίο διάστημα κάτι ακούγονται για δικαστικά πραξικοπήματα να ξέρετε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν θα δεχθεί δικαστικά πραξικοπήματα» είπε ο Υπουργός  ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων αμέσως μετά την συνεδρίαση πρόσθεσε : «την επόμενη φορά στην Βουλή θα κατονομάσω δημόσια τους πραξικοπηματίες και ο νοών νοείτω»!

    Να τονιστεί πως κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στην Βουλή και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε πει : «Γνωρίζω επίσης πρόσωπα και πράγματα στο χώρο της Δικαιοσύνης. Τέλος γνωρίζω και τα νομικά και μη τερτίπια που χρησιμοποιούν κάποιοι, για την παρεμπόδιση του έργου τους».

    Παράλληλα ο Υπουργός προανήγγειλε ότι εντός των επομένων ημερών η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάργηση της ασυλίας που είχε δοθεί σε τραπεζικούς για δάνεια στα κόμματα και σε άλλα ΝΠΔΔ χωρίς ασφαλείς εγγυήσεις. Η σχετική βουλευτική τροπολογία γαλάζιων βουλευτών (Σταμενίτη, Τσουμάνη και Χριστογιάννη) είχε περάσει το 2013 επί κυβερνήσεως Σαμαρά προκαλώντας τεράστιο σάλο.



    ΣΧΟΛΙΑ